cover

Neighbourhood

Manu Katché

CD (2005) - ECM / Grappa / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Jazz

Stiler:
Funk / Modal jazz / Fusion

Spor:
November 99
Number One
Lullaby
Good Influence
February Sun
No Rush
Lovely Walk
Take Off And Land
Miles Away
Rose

Referanser:
Jan Garbarek Group
Tomasz Stanko

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Ikke Katché

Du har ganske sikkert hørt ham tromme før. Men aldri i denne settingen, og det er kanskje like greit...

Manu Katchés debutplate i eget navn var ECMs storsatsing høsten 2005. Og med et ECMsk stjernelag av Jan Garbarek, Tomasz Stanko og pianisten og bassisten fra Stankos populære kvartettplater, kunne de håpe å selge en del. Men trommis Katché har skrevet alle låtene, og de er så pregløse at de kun fungerer som en unnskyldning til å jamme litt, men med så erfarne og dyktige musikere kunne jo selv en jam blitt bra.

Dessverre virker hverken Tomasz Stanko eller Jan Garbarek komfortable i Katchés funk/fusion groover. Katché har flere tiårs erfaring som studiomusiker for pop-eliten, og for jazzmusikere som Garbarek. Han spiller ekstremt dynamisk, presist og stramt, men det blir for mye av det gode når det hele bades i plaskvåte cymbaler, funky fills og fusiontromming av verste sort. Pianisten Marcin Wasilewski spiller fint, men etterhvert blir han ensformig i sin måte å fylle inn mellom de lange hvilende akkordene. Selv ikke Stankos nydelige trompetfraseringer eller spesielle intonering gjør melodiene interessante, og hans sprø tone er rundere i kantene enn hva vi er vant til.

Jan Garbareks bidrag er rimelig beskjedent og han virker ikke helt i sitt ess, frasene kommer ikke ut av hornet, selv ikke når han spiller sine "trademark"-linjer. Allikevel er det et artig gjenhør med Garbarek fordi han så sjelden spiller kor over modale groovejazz-låter, og på låta Good Influence fungerer det bra.

Tanken bak denne plata er god, og den selger nok godt, men når Katchés låtskriving er mindre interessant enn bildene av Katché som poserer med sine sponsede Zildjian-stikker kan selv ikke gode hjelpere som Stanko og Garbarek redde plata.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Loscil - Triple Point

(Kranky)

Elektroniske pulser, dype bassganger og nesten uhørbare subrytmer.

Flere:

Leonard Cohen - Live at the Isle of Wight 1970
The Watch - Vacuum