cover

Dynamite Steps

The Twilight Singers

CD (2011) - Sub Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Alternativ

Spor:
Last Night In Town
Be Invited
Waves
Get Lucky
On The Corner
Gunshots
She Was Stolen
Blackbird And The Fox
Never Seen No Devil
The Beginning Of The End
Dynamite Steps

Referanser:
Afghan Whigs
The Gutter Twins
The Black Heart Procession
Mark Lanegan

Vis flere data

Se også:
Powder Burns - The Twilight Singers (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Subterranean Pop

Oi, her har det skjedd ting! Neida. Egentlig ikke. Bare at Dulli & Co har laget nok et knallbra album.

Da Afghan Whigs kalte det en dag på begynnelsen av 2000-tallet hadde Greg Dulli for lengst startet sitt da sideprosjekt, The Twilight Singers. Nå er det femte albumet her, og det er kanskje det aller beste så langt. Tro det eller ei.

Bestekompisen Mark Lanegan er bare med på én låt denne gangen, sikkert mye på grunn av at de to siden sist har gitt ut album sammen under navnet The Gutter Twins. Det er på alle måter helt i orden, for jeg tipper de fleste fikk dosen sin på den noe varierende skiva og ikke minst den noe kleine EP-en med coverlåter rett etter. Når det er sagt så er det aldri direkte dårlig det verken Dulli eller Lanegan gjør. Det er de for smarte for.

Dynamite Steps er i likhet med The Gutter Twins utgitt på Sub Pop, og dette er det første albumet til The Twilight Singers her. Ingen dårlig kombinasjon er det heller, og i tillegg til at Mark Lanegan så klart dukker opp på en låt, så er det kanskje mer overraskende å se at Ani DiFranco bidrar.

Powder Burns var en massiv plate, og det er nok noe tonet ned på sett og vis denne gangen. Massivt er det også når Dulli og gjengen går løs på en låt som Waves, et fuzzy lite praktverk av en låt.

Dynamite Steps fortsetter i samme spor som alltid, og man bør kanskje spørre seg selv hva man egentlig forventer av et nytt album fra The Twilight Singers før man trykker play. For det er aldri veldig spennende, og venter man på at Dulli skal kjøre ut i en helt annen retning så venter man nok mest sannsynig forgjeves. Og vet du hva, det er faktisk mer enn greit. Dette er så gjennomsyret med sjel at det kjennes så ufattelig riktig hele veien. Det er jo noen magiske låter også da hver gang, og her er Be Invited, Waves og On The Corner prakteksemplarer.

Dinosauren Dulli har ingenting å bevise lengre, og det er kanskje derfor vi sitter her med et såpass safe produkt på mange måter. Man kan be om noe nytt til man blir grønn i ansiktet, men samtidig så bør vi bare prise oss lykkelige for at denne mannen gidder å servere oss de mørkeste og fineste poplåtene som finnes.

Men det er jo samtidig litt bemerkelsesverdig at selv når denne gjengen lager en ekstremt bra plate, så er det fort gjort å uansett være litt likegyldig til det hele. Det har imidlertid aldri vært enklere å legge til sides denne mystiske likegyldigheten, for Dynamite Steps er kanskje det beste albumet Dulli har laget som The Twilight Singers.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Nas - Street's Disciple

(Columbia)

Nas omsider tilbake, ti år etter Illmatic .

Flere:

The Bambi Molesters - As The Dark Wave Swells
Ghostface Killah - Bulletproof Wallets