cover

Haust/Next Life

Haust & Next Life

Vinyl 12" (2010) - Fysisk Format / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Støyrock

Spor:
Hearse
Skate Rock
A Final Effort
The Family


Anti Matter
Battle Tactics
Crystalline
Paladin Warrior
Sol Blade

Referanser:
Årabrot
Kaospilot

Vis flere data

Se også:
Powers Of Horror - Haust (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Fruktbart og hardtslående samarbeid

Mangt og mye har blitt unnfanget i Toyotas trange bakseter. Også dette samarbeidet.

Hardcorebandene Haust og Next Life fant visstnok hverandre i baksetet på en Toyota Hiace. Mangt og mye har blitt unnfanget i Toyotas trange bakseter. Denne gangen ble det imidlertid en 12" split med to band som i 2010 begge gir ut album. En forsmak, som så absolutt gir mersmak.

Hos Next Life er alle låtene, med unntak av Anti Matter, hentet fra deres The Lost Age (2009), og man legger fort merke til forandring fra debutskiva Electronic Violence (2006). Den var, som navnet tilsier, som å få en Nintendo 64 slengt i trynet, preget primitiv elektro, bit-core og metall.

Muligens er det anskaffelsen av en lys levende trommis, Anders Hangård, som gjør at Next Life nå fremstår i et noe annet lys. Den ferskeste låten, Anti-Matter, er i denne forstand mer preget av hardcore enn av den elektroniske psykedeliaen fra det forutgående albumet, og peker således mot et mer progressivt og industrielt lydbilde. Noen elektronisk voldtekt er det altså ikke lenger, med et mulig unntak av låten Crystalline. Men fortvil ikke. Dette her er fortsatt utilgjengelig og ekstremt hardtslående.

Haust befinner seg, sammenlignet med Next Life, i en tryggere og mer tradisjonell sjanger. Hardcore, eller necrosludge som de selv betitler seg, preger låtene. Og det er godt mulig å finne referanser til klassikere fra tidlig 80-tall, som The Melvins og Poison Idea. Dette gjør også Haust til et mer tilgjengelig band, uten at dette nødvendigvis er negativt.

Selv fant jeg stor glede i den episke "gladlåta" Skaterock, som ettersigende er en hyllest til ungdommelig selvdestruktivitet. Som forsmak på deres kommende album, The Power of Horror (release i mai 2010), er det all grunn til å glede seg. Ikke minst med tanke på at de har debuten, Ride the Relapse (2008), å leve opp til.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fleet Foxes - Helplessness Blues

(Bella Union)

Årets tema er mørkare og har meir smertefulle linjer. Men varmen, harmonien og den uimotståelige folktonen frå siste er slett ikkje blitt forkasta.

Flere:

The Lionheart Brothers - Dizzy Kiss
Annar Follesø & Björn Nyman & Christian Ihle Hadland - Bartók