cover

Taxibriller EP

Taxibriller

CD-EP (2001)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Gitarpop / Indiepop / Powerpop

Spor:
All In My Head
Silence Is So Loud
Fools In Love
Tonight's Best Friend (Tomorrows Worst Enemy)
Block Your Worries

Referanser:
Popface
Twigs
Sugar
Pornshot

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


File under: Power Pop

Contemporary Oslo guitar-based powerpop, chapter two.

Oslo-kvartetten Taxibriller er et band med solid base i gitarbasert power pop. Med god hjelp av deLillos-gitarist Lars Lundevall som co-produsent markeres Taxibriller, så vidt jeg vet, som plateartister for første gang med denne selvtitulerte og selvfinansierte EP'en.

Platen åpner i et forrykende tempo med All In My Head i et relativt tradisjonelt rockformat, ikke langt fra det som i stor grad kjennetegner Bob Mould's Sugar. Rett frem, tidvis hektisk, up-tempo kraftpop, med vokal og vokalharmonier som sammen med gitarlinjene bærer melodiene. Dette er karakteristisk for samtlige fem låter.

Veien er ikke veldig lang til andre norske band som eksempelvis Twigs, Pornshot og Popface, alle band som har noe lenger fartstid. Ikke dermed sagt at disse nødvendigvis er bedre band, men Popface skiller seg ut ved å kunne utnytte låtene på en annen måte ved å legge til lengre instrumentalpartier og mixe inn andre elemeter for å bryte monotonien i gitarøset, noe som gjør deres plater mer billedskapende og samtidig gir låtene mer tyngde.

Som jeg antyder savner jeg noe som kan bryte med monotonien som preger denne EP'en; låtene går rett frem, overgangene er sjelden spennende og varierte, tempoendringene er sjeldne og som sagt har ikke Taxibriller viljen til å utforske potensialet som låtene/melodiene er i besittelse av. For det er ingen tvil om at dette bandet er i stand til å lage bra låter og flotte melodier; allerede nevnte All In My Head er en slentrende melodiøs og samtidig konsis, fremmadstormende låt med antydninger mot et lenger gitarbasert parti, Tonight's Best Friend (Tomorrows Worst Enemy) er platens høydepunkt med deilige vokalharmonier der Karianne Kjærnes og låtskriver Stefan Pretorius utfyller hverandre på en bra måte. Skulle ønske jeg kunne sammenlignet dem med Laetitia Sadier/Mary Hansen, men så langt har de ikke kommet ennå, og de vil sikkert ikke gjøre musikk på samme måte. Pretorius' vokal er preget av noe inderlig og fremoverrettet, det gjør platen sjarmerende og lover samtidig bra for framtiden.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Beirut - Gulag Orkestar

(Ba Da Bing!)

19 år unge Zach Condon leder an marsjerende sigøynere i en hitparade av utbasunerende skrangleorkestre i majestetiske fanfarer.

Flere:

This Is Music Inc. - Krasnapolis
Magnolia Electric Co. - Sojourner