cover

Antenna

Obliq

CD (2008) - Thomason Sounds

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Synth / Elektropop / Alternativ / Poprock

Spor:
Bit of Tape
Among the Crowd
No Limits
Sleep You Monsters
...and Willing to Cause a Suicidal Crash
The Loneliest Figure
Back of an Animal
Common Places
The Murder of a Child
Who Feels?

Referanser:
Coldplay
Kent
Broder Daniel
Radiohead
Håkan Hellström

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Melankolikere

Her er det enkle og melankolske fremført med slingrende gitar og synthpartier på en fin debut.

Obliq er et totalt ubeskrevet blad her til lands. Det er et ungt, friskt band, sprudlende med masse håp og drømmer. Disse karene med adresse Göteborg gikk i studio før jul og nå er debuten blitt klar. En drøm går i oppfyllelse: Sitt eget lille mesterverk er skapt bestående av 10 egne låter. Det er nå det hele skal dras i gang – plata er klar.

Göteborg har levert både Broder Daniel og ikke minst Håkan Hellström innen den melankolske grenen av pop/rock. Drar vi litt østover til Eskilstuna/Stockholm finner vi også Kent som er en av Obliqs opplagte referansekilder. Om enn ikke Obliq helt har nådd høyden til en artist som Håkan Hellström så er det klart en mulighet for at de vil kunne strekke seg enda lengre enn de er i dag.

Coveret er det første det legges merke til. Antenna preges av et flott bilde av sultne og jaktende ulvehoder som jager et insekt - alle med menneskekropper. Det hele ligner på et typisk hardrockalbum, som siden tidenes morgen har laget svært så effektfulle og skremmende omslag. Men vi beveger oss mange mil vekk fra sjangeren når Obliqs musikk kommer ut av høyttalerne. Her får vi servert melankoli og sår dramatikk. Synthbruken og forhåndsprogrammerte rytmer er flittig brukt, og en slingrete, støyete gitar brukes i det fulle og kler låtene.

Tekstene er såre med en tristesse og for disse unge mennene kan det virke som man går gjennom en slags selvterapi, hvis lyrikken gjenspeiler livet så langt. Atmosfæren er helt lugn og majoriteten av låtene er rolige. Ungdomsdesperasjon som i Among the Crowd der det synges "I'm feeling hunted. I do, I do. I was raped among the crowd".

Det er sånne halvstorslagne og småpompøse melodier, og det benyttes strykearrangementer på hele fem låter. Hvis man skal trekke fram kutt så må The Loneliest Figure nevnes. Låten er tidligere gitt ut på singel og er definitivt albumets beste. Allerede fra første tangent-tone blir man tatt med på en hitreise med rufsete gitar, tynnslitt og sår stemme, samt vakker koring. Ellers er det et svært så jevnt album og de er også korrekte med et barnekirkekor på ett av sporene.

De har utvilsomt et talent for den snertne såre popmelodien. Vokalist Anders Lagerfors har hørt masse på Thom Yorke i Radiohead. Det er en lengselsfull stemme fylt med angst og desperasjon.

Alt i alt har dette blitt en fin debut og med et band som vil kunne vokse seg videre.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - Østfoldminner

(Normann)

En døråpner til glemt populærkultur og et panorama over en rik underskog av musikalsk og poetisk talent.

Flere:

Motif - Expansion
Bonnie Prince Billy - Master & Everyone