cover

A Bottle of Pills With a Bullet Chaser

Wino

CD (2008) - Temporary Residence / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Støyrock / Alternativ / Math Rock / Screamo

Spor:
Dutch Oven
Red Wings
Yam Hand
Dogs
Inspiration
Desperation
One-Eyed Willie
Glass Blower
A Minute Fifty-One
Burn Down the Brick Factory
*****
Attack Utopia
Eon
Fast Freddie
Make-Out Party
--
Mountain River
Heaven
Winner Takes Nothing
Mensural
Johnny Deeper
Guns
What the Paper Said
Downtown
Truth Cigar
Spiked Heels and Leather
Blue Tree
Best Freind
Red Eye
Edward
Finish Line
Saturday
Searchin'
In the Light
Best Friend
Dead Bird Fight
My House

Referanser:
Sonic Youth
Swans
Slint
A Minor Forest
Hammerhead
Evergreen
Crain
Jesus Lizard

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Louisville sluggers

En av årets beste reutgivelser kommer fra den amerikanske undergrunnen midt på 90-tallet.

Til tross for et relativt våkent blikk på den amerikanske støyrockscenen på midten av 90-tallet må jeg innrømme svært lite forhåndskunnskap om Louisville, Kentucky-bandet Wino. A Bottle of Pills With a Bullet Chaser samler hele deres innspilte karriere, som strakk seg fra 1994-1999, digitalt remastret, med to timers spilletid og nærmere 40 låter. Så da er det ikke lenger noen grunn til å la Wino befinne seg i skuggens dal (gamle kjennere av bandet får ha den unnskyldt).

Denne samleren avdekker et band med røtter både i hjembyens undergrunnskretser (det er umulig å ikke nevne Slint, men også Evergreen, Crain og June of 44 er i samme nabolag), en foregangsscene innen soft/loud-dynamikk, intrikate melodilinjer og undertrykt aggresjon. Med dette som utgangspunkt gir Wino større rom for utløp og tar en skarpere retning mot screamo/støyrocken. Vokalist Aaron Hodge har med sine gutturale utbrudd sikkert hørt både på Jesus Lizard og Unsane i sårbar alder, og ikke minst merker jeg at hjertet pulserer med samme rytme som i Amphetamine Reptiles glansdager: Hammerhead, Guzzard eller tidlig Today is the Day var vræl fra middle-America som gjorde 90-tallet til et godt sted å være. Alle band som ga følelsen av å sitte på i en bil totalt ute av kontroll, anført av bedugget sjåfør på såpeglatte veier med møtende trafikk og bratte juv på begge sider. Wino bør nå legges til på denne listen av slemmingrock - ikke som et påheng til de andre, men som likeverdige og et foregangsband. For å tegne kartet frem mot våre egne etterfølgere; med sine presise og olme søppeldyngerock har tilhengere av både Årabrot og Ranheim mye å hente her vil jeg mene. Arvtakerne er mange, men A Bottle of Pills With a Bullet Chaser gir følelsen av å grave opp autentisk gull.

Platen er usselt utstyrt med info - fra det helt nødvendige til det som er ønskelig på en slik samler (kanskje det finnes lekrere eksemplar i butikkene). Men innholdet er riktig så ypperlig. Jeg vil anta at platen er lagt opp så noenlunde kronologisk. De innledende sporene viser i hvert fall en mer pønka innfallsvinkel (Dutch Oven, liveopptaket Dogs), et noe grusete lydbilde og generelt slarkete adferd innen post-hardcore/støyrock som raskt blir mer detaljert og spissfindig arrangert. Ikke minst er CD2 preget av buldrende soniske angrep og hissige innfall, de siste sporene med også en tjenelig bedre produksjon. Det er uansett overraskende lite dødtid her, selv om smådoser av materialet nok er mest å anbefale.

A Bottle of Pills With a Bullet Chaser etterlater denne anmelder frådende av glede, og 10 år etter sin oppløsning fremstår Wino paradoksalt nok som et av årets mest relevante band.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Clientele - Strange Geometry

(Merge)

Tindrende vakker drømmepop fra et av Londons mest oversette band.

Flere:

Sufjan Stevens - The Age Of Adz
M.I.A. - Arular