cover

Meadow Rituals

Lüüp

CD (2011) - Experimedia

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Ambient / Indierock / Akustisk

Spor:
Horse Heart
Taurokathapsia
Cream Sky
Spiraling
Roots Growth
See You In Me
Ritual of Apollo & Dionysus
Northern Lights

Referanser:
Dead Can Dance
Wardruna
Om
Sunset Wings

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Rituelt, primalt og vakkert

Meadow Rituals er en organisk meditasjon på den primitve kilden i oss og naturen.

I 2008 kom de med Distress Signal Code hvor seks artister deltok. I 2011 er Meadow Rituals her med atten artister deltakende. Lüüp ble i 2007 satt til livet under oppsyn av Stelios Romaliadis, og nå har atten artister under hans ledelse resultert i Meadow Rituals. Man kan lett falle for å kalle det folk, men med nitten varierte deltakere blir det noe unikt. Prosjektet er internasjonalt og eier en regnbue av et instrumentalt spekter med artister fra Hellas, England, Tyskland, Kypros, og Sverige. Med innflytelser fra artister som har jobbet med andre slik som Current 93, Nurse With Wound, Van Der Graaf Generator, Peter Gabriel, Peter Hammill, Lisa O Piu, SIGMATROPIC, Magnitophono, og Yellow Elephant Ensemble, får Lüüp en fylde som unnviker båssetting.

Lüüp faller lett utenfor newagemusikkens bås. Dette er på grunn av en mer rå, sensuell og altomfavnende lyd, lyrikk og estetikk. Meadow Rituals er et album med en eterisk og primal aura, og således kan pekepinnen "okkult folk" benyttes. På nettsiden deres hos plateselskapet Experimedia omtales Lüüp som et forsøk i å skape forening i menneskets distanse fra naturen og seg selv. Deres uttrykk sies å være en reise tilbake til det mer primitive i mennesket gjennom moderne musikalske grep. Lydlandskapet bølger av lekent og lokkende fløytespill, tidløse vokaler og harmonier, svevende og søkende strykere, flytende og boblende elektroniske innslag, akustisk og elektrisk gitar, jazzete folk rytmer, saksofon, og en rekke andre instrumenter fra folk og klassisk.

Albumet er utrolig vakkert og drar deg inn i en mystisk verden med en genuin og ærlig natur. Selv om man med en gang tenker sjangeren folk når man hører albumet, så finner man familiariteter mellom Meadow Rituals, progrock, indie, og ambiens. Lüüp er en spennende familie av artister, og viser at de er noe for seg selv som gjør noe vakkert og dyptgående inspirerende.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Lalla Carlsen - Norges Revydronning

(Normann)

Dette er en av årets mest verdifulle plateutgivelser og et festbord for alle med interesse for norsk revy- og underholdningsliv.

Flere:

Diverse artister - If I Make It Through Christmas
Ben Weaver - Hollerin' At a Woodpecker