cover

Love For The Streets

Caesars Palace/Twelve Caesars/Caesars

CD (2002) - Dolores / Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Garasjerock / Powerpop / Poprock

Spor:
Over 'Fore It Started
Candy Kane
Mine All Of The Time
Let My Freak Flag Fly
Cheap Glue
Jerk It Out
Burn The City Down
Do-nothing
I Gun For You, Part II
Fifteen Minutes Too Late
She Don't Mind
I Gun For You
Black Heart
Thousand-mile-stare

Referanser:
The Kinks
The Rolling Stones
The Seeds
The Standells
The Fuzztones

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Easy come, easy go

Svensk garagepop-revival med Farfisaogelet og fuzzgitaren stilt på max. Lettbent moro.

Svenskene flekker til med interessante pop- og rockeprosjekter for tiden, og Caesars Palace er intet unntak. Egentlig har de allerede levert to tidligere utgivelser basert på samme lest, men når er det alvor. På Youth Is Wasted On The Young (1998) og Cherry Kicks (2000) gikk det i rølpete og bråkete garagepop/garagerock, som passer fint inn i revival-bølgen som kom med blant annet The Fuzztones og The Crawdaddys. Litt mer moderne miksing over sakene, men fremdeles med fuzz-gitarer, Farfisa-orgel og skranglete låter får vi på Love For The Streets.

Caesars Palace høres akkurat sånn passe skranglete ut, nok melodisk til at de klarer å generere hitsingler med MTV-rotasjon, men også såpass uryddig og rølpete at det ikke blir kjedelig. Om dette er garagepop, garagerock eller stomp er for meg litt usikkert, men følelsen at dette er et svensk produkt er helt fjernt. César Vidal på vokal har en akkurat passe skarp stemme, som limes helt pent tett inntil bråket fra gitarer og en meget kurant trommis - det svinger og rocker. Bandet selv framhever at de denne gangen er strammere i spillingen og konsertene kommer derfor til å bli en mer hyggelig opplevelse. De har nemlig fått litt tyn for ujevne liveopptredener, men nå lukter det klingende mynt og utenlandslansering.

Hovedfavoritten min er såklart førstesingelen Jerk It Out, en lettbent vinner der Farfisaorgelet på modus "extra dry" drar hele veien igjennom. Fengende og genialt enkelt. Men både låter som Candy Kane og Over 'Fore It Started gir knall valuta. På Over 'Fore It Started spøker Beach Boys og Ramones i bakgrunnen, mens Candy Kane (selvfølgelig) er den søteste av alle låtene. Samtlige 14 låter holder mål, selv om ikke alle er strengt tatt nødvendig eller ønskelig å dypdykke ned i (vi snakker da heller ikke denne gangen om progrock, må vite).

Det som skjemmer litt på Love For The Streets, er vel at orgelet får en vel dominerende plass på plata. Syns man at Farfisaen blir noe drøy som henholdsvis ledetråd eller bakgrunnsvegg i samtlige av låtene, så bør dette inntas i porsjoner.

Dette er helt glimrende powerpop, som sikkert vil være et alternativ både for punkinteresserte som trenger periodevis mykere stimulans, og Weezer-fans som vil ha noe nordisk å putte i spilleren. Interessen for å sjekke ut konsert med dette bandet steg betraktelig etter gjennomspillingene, her blir det sikkert nok av fart og spenning.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - 20 Years of Dischord

(Dischord)

En obligatorisk samler fra DisChord. Denne triple boksen er en gjennomført, delikat og historisk dokumentasjon.

Flere:

High Llamas - Beet, Maize & Corn
Prince - One Night Alone ... Live!