cover

Down at the Khyber

The Joel Plaskett Emergency

CD (2001) - Multiball / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Countryrock / Poprock

Spor:
Down at the Khyber
There's Love in the Air
Maybe We Should Just Go Home
Clueless Wonder
This Is a Message
Unconditional Love
Waiting to Be Discovered
True Patriot Love
Blinding Light
It's Catchin' On
Cry Together
Light of the Moon

Referanser:
Wilco
Son Volt
The Church
Big Star
Ron Sexsmith
Brian Wilson
Elevator to Hell
Thrush Hermit

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Pent. For pent.

Med The Joel Plaskett Emergency kaster også Canada seg på Wilco-bølgen.

Det siste tiåret har flere og flere her hjemme fått øynene opp for den amerikanske musikalske retningen som ligger i skjæringspunktet mellom rock og country. En av de fremste representantene har vært Jeff Tweedys Wilco. The Joel Plaskett Emergency er noenlunde i samme leia, bare ikke fullt så bra.

Kanadiske Joel Plaskett var tidligere med i bandet Thrush Hermit, som vakte en viss oppsikt på det amerikanske kontinentet. Etter at Thrush Hermit ble oppløst dannet Joel Plaskett sitt Emergency, som ga ut debuten In Need of Medical Attention i 1999. Årets Down at the Khyber er dermed deres andre utgivelse.

Down at the Khyber er en samling rett fram og ærlige sanger i den nevnte tradisjonen mellom rock og country. Joel Plaskett synger med en ganske lys stemme om mellommenneskelige forhold, og da særlig mellom mann og kvinne. Dette kunne fort blitt suppete eller introvert, men Joel Plaskett framstår egentlig ikke som noen av delene, men heller som rett fram, ærlig og inkluderende. Særlig låter som Unconditional Love og ikke minst Blinding Light, med sin flotte vokalharmoni, er vinnere.

Melodiene er relativt tradisjonelt instrumenterte,- her er ikke noe nymotens fiksfakseri, men klassisk besetning med bass, trommer og gitar og et og annet piano-, banjo- eller mandolinkrydder. Det virker ikke som The Joel Plaskett Emergency har brukt mye tid i studio til å klekke ut produksjonstekniske lurerier, noe som også er med på å forsterke inntrykket av Down at the Khyber som en rett fram og ærlig utgivelse.

Når det er sagt så er Down at the Khyber allikevel penere og mer klokkeklart produsert enn debuten. Og jeg har en følelse av at mange av melodiene kunne ha tatt seg bedre ut med en mer low-key produksjon. Det blir nesten for pent. Jeg savner litt knirking eller harking i produksjonen, noe som kunne vært med på å gi både melodiene og The Joel Plaskett Emergency en større grad av særpreg. Jeg sitter igjen med en aldri så liten følelse av tomhet etter å ha hørt Down at the Khyber. Den er etter min mening i overkant lettfordøyelig, og jeg savner rett og slett elementer som får meg til å glemme alt annet jeg driver med, ting som tar tak i meg og beveger meg som lytter.

Alt i alt er dette allikevel en relativt bra utgivelse, og særlig stemmen til Joel Plaskett er flott, men country skal liksom være litt shabby og rufsete. Dette blir litt country kjøpt på Rimi: det tilfredsstiller et basisbehov, men heller ikke mer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Mats Eilertsen - Flux

(Aim)

Eilertsens andre album med versjoner av europeiske folk-, jazz- og kunstmusikktradisjoner.

Flere:

When - Trippy Happy
Thelma & Clyde - White Line