cover

Sinking Stone

Cinnamoon

CD-single (2002) - HoneyMilk / Big Dipper

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ingen synkende stein

Første del av singel-trilogi er en svært så lovende start!

I stedet for å gi ut en vanlig EP, bestemte norske Cinnamoon seg denne gangen for å dele opp i tre separate singler, alle i et begrenset opplag. Ethvert band som er villig til å arrangere tre gratis sleppekonserter, hylle singlformatet og nøre oppunder musikkelskeres samlemani og estetiske sans - ja, de fortjener all mulig respekt.

Første kapittel i Cinnamoons singel-trilogi er Sinking Stone / Roll On. Den har et gammelt bilde av en soldat på omslaget, og det ser sannelig ut som en ekte cowboysoldat fra borgerkrigen. Det er et passende bilde, for kvartetten spiller som vanlig melodiøs, tidløs rock med et ikke ubetydelig snev av amerikansk country i seg.

Sinking Stone er en duvende, gitarbasert kraftlåt med en orgellyd som om de har kommet fra George Drakoulias varme studio. Låten domineres av Joachim Åkerstrøms modne stemme, som bidrar til at de minner både om Grant Lee Buffalo, Steve Earle og Madrugada på samme tid. Roll On er langt mer neddempet, og er singelens egentlige "a-side". Ina Tangerud duetterer på nydelig vis, og gjør uttrykket litt rundere i kantene, mens strengmester Geir Sundstøl legger på "red hot" pedal steel gitar. Det har blitt en vakker ballade, på noe som er en vel gjennomført førsteomgang for Cinnamoon.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Terje Isungset - Middle of Mist

(NOR-CD)

Det finnes knapt grenser for kreativiteten til perkusjonisten Isungset.

Flere:

Pow Pow - Last Days On Earth
Belle & Sebastian - Push Barman to Open Old Wounds