cover

From The Desk Of Dr. Freepill

Gaza Strippers

CD (2002) - Nicotine Records

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Punk

Spor:
Almost Instant Karma
Sheer Heart Attack
Sugar Machine
Rodan
The Suicide Lovers
Electric Rider
Me262
My Car Is
Swan
Yin And Yang The Flowerpot Man

Referanser:
Didjits
Supersuckers
Gluecifer
Judas Priest

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Metal medication

Bråtøff heavy metal møter bøllete punkrock i USA, og de bestemmer seg for å reise sammen til Örebro.

Jeg har sett Gaza Strippers live et par ganger, men ble likevel tatt litt på senga av denne skiva. Her er det betydelig mer heavy metal-takter enn jeg kan huske. From The Desk Of Dr. Freepill er en god blanding av 80-talls metal og frisk punk. Bandleder Rick Sims har tidligere røket strenger i Didjits og Supersuckers, så han er godt vant med brei beinføring og gassen i bånn.

I tillegg til å blande nærmest Judas Priestske gitarer inn i punkrocken sin har han passet på å hylle noen av sine gamle helter. Både Queen (Sheer Heart Attack) og Blue Öyster Cult (Me262) blir tolket og rocka opp. Ellers inneholder skiva fem originallåter i studioinnspilling og tre låter live fra Örebro i Sverige. Dette kan høres ut som et oppsamlingsheat mer enn ei skikkelig skive. Likevel er det mye morro under veis. Her er det bare å spenne på seg naglebeltet og la seg rive med.

Etter noen gjennomkjøringer av denne ender man opp som en motsetningsfull blanding av sulten på mer og mørbanka. Gaza Strippers har ingen bremser, men flere gir. Låtene er harde og kanskje banale, men om du liker akkurat slik rock er det flere ting å glede seg over på denne skiva. Det er lett å få fot av låter som Rodan og The Suicide Lovers.

Liveopptaket på slutten er helt greit, men litt rølpete. Det gir meg mest lyst til å høre dette som en sjulåters EP. Det er samme humør og trøkk over livelåtene, men de klarer ikke å tenne samme gnisten i meg. Dette er riktignok et morsomt band å se live, men jeg synes ikke de tre spora viser det så godt som jeg skulle ønske. De minner mer om et ordinært pub-punk-band.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Noa Babayof - From a Window to a Wall

(Anova Music)

Noa Babayof padler menneskeheten over rennende elver av blod på vei til dødsriket.

Flere:

Bonnie Prince Billy - Beware
M.I.A. - Maya