cover

Melody of Certain Damaged Lemons

Blonde Redhead

CD (2000) - Touch and Go / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Støyrock / No Wave

Spor:
Equally Damaged
In Particular
Melody of Certain Three
Hated Because of Great Quality
Loved Despite of Great Faults
Ballad of Lemons
This Is Not
A Cure
For the Damaged
Mother

Referanser:
Sonic Youth
Enon

Vis flere data

Se også:
Misery Is a Butterfly - Blonde Redhead (2004)
Penny Sparkle - Blonde Redhead (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Smarte blondiner

Blonde Redheads femte utgivelse står frem som en av 2000s beste skiver.

Blonde Redhead er en støyrock-trio med base i New York City. De startet opp som en kvartett etter et tilfeldig møte på en italiensk restaurant i 1993 mellom de italienske tvillingene Amadeo og Simone Pace og de japanske kunststudentene Kazu Makino og Maki Takahashi.

Blonde Redhead - i dag en trio uten Takahashis bass - har utarbeidet sitt helt eget lydbilde med utgangspunkt i Amadeo Pace særegne gitarspilling. Bandet har sitt utspring i den amerikanske støyrockscenen i New York rundt band som Sonic Youth, et band de gjerne sammenlignes med. De fikk da også musikalsk fødselshjelp ved at Youth-trommis Steve Shelley ga ut bandets to første album på sin Smells Like Records-etikett. Likevel må det sies at Blonde Redhead ligger nærmere artister som Pere Ubu og DNA (som forøvrig ga bandet sitt navn gjennom en av sine låter) ved at de eksperimenterer mer med låtstruktur enn tone. Trioen benytter seg i stor grad av dissonans og forandrer tuningen som en del av musikkens dynamikk.

En del av egenarten kommer fra Makinos halvt snakkende, smått monotone vokallinjer som settes opp i mot Amadeo Paces brudte fraser og unaturlig høye stemmeleie. Redhead fører sammen No Wave-scenens gitarsamspill med bergtagende distanserte melodier. Melody of Certain Damaged Lemons er en tilbakevendelse til mer poporienterte landskaper etter støykakofoniene som preget In Expression of the Inexpressible (1998), og sammen med Sleater Kinney har Blonde Redhead gitt ut et av 2000s beste rockalbum.

På tekstplanet handler det mye om ikke-realisert kjærlighet, paranoia, depresjon og redsel. Det gjenspeiles i musikken, som besitter en unik nerve og elektrisk intensitet. Musikkens kraft kommer mye fra det at bandet hele tiden holder tilbake og lar energien få utløp på et mer reflektert sett enn i form av rene tempo- eller støyutgytelser.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wavves - Wavvves

(Fat Possum)

14 låter om å ikke passe inn, og det passer helt glimrende!

Flere:

Diverse artister - I Love Techno: 10 Years - The Classics
North Mississippi Allstars - 51 Phantom