cover

Field Recordings For Lovers

Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza

CD (2010) - Bolibompa / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Countryrock / Honky Tonk / Sørstatsrock

Spor:
Green Marble Pearls
Babydoll
Babydoll (Slight Return)
Love Machine
Dem Blues
Theme From The Hawaii Package
Coffee And Cigarettes
Desperado Girl
The Letter
Easy Eazy E
Saturday Night
City Streets
The Human Jukebox

Referanser:
Home Groan
Anton Ruud & the Wrong Way Home
The International Tussler Society

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Honky Dory

Kongsvingers lokale helter burde bli hele landets lokale helter med denne debuten.

Bygda er et undervurdert sted iblant altså. De fleste mindre steder har enkelte fellestrekk, og byr som regel på stereotypene som er lettest å ha det morsomt med. Lokale helter er en av disse tingene, og i Kongsvinger så har det ført til et av landets mest solide countryrockorkestre. For den gjengse norske rocker så har det kanskje ikke vært stort å sette tennene i siden The International Tussler Society hadde sin lille comebackperiode for noen år tilbake.

Tomrommet er herved fylt av en av disse lokale heltene. Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza har gang på gang levert heidundrende konserter både i bygd og by, og burde snart få reise på en lengre runde i landet.

Med Field Recordings For Lovers har Græsberg & Co nemlig laget en plate som balanserer perfekt mellom det kule og trendy og det som er direkte blodharry. Et finfint krysningspunkt som ikke er altfor befolket, og til å toppe det hele har gjengen satt sammen en plate med gode låter i tillegg.

Det er øyeblikk der man kanskje tenker at, nei, nå går det for langt. Saksofonsoloen på Love Machine for eksempel, og de egentlig smålekre muzakinspirerte pausene innimellom. Elementer som man etter hvert lærer seg å like, for det er da vitterlig sjelden at det produseres såpass lekne countryrockskiver som dette, som i tillegg makter å holde et høyt helhetlig nivå.

Bandet er også sterkt tilknyttet Audunbakkenfestivalen som arrangeres hvert år ute i skogen på Disenå. Her har de alltid konserter i ett eller annet format, enten det er i bakken eller ved campingvogna. Nå som debuten er det kanskje dags for å sette de på hovedscenen igjen, og sett de gjerne som headliner spør du meg.

Vanligvis er slike lokale bygdeband ikke det mest spennende man kan komme borti, og det er for all del ingen revolusjon på gang på Kongsvinger heller. Ikke basert på dette i alle fall, selv om man aldri kan vite helt sikkert.

Attituden er ikke langt unna det som er erketypisk for sjangeren, men med en merksnodig, nesten lettere pretensiøs touch over seg. På en bra måte faktisk. Når det er sagt så er Græsberg en ekte cowboy. Men han er langt mindre trangsynt enn man skulle tro, det er nytenkende låter som Babydoll og Saturday Night. På sistnevnte skulle man for øvrig nesten tro at Græsberg forsøker å dra en Prince.

Field Recordings For Lovers er med andre ord topp stemning. I alle fall om forventningene er like autentiske som bonanzaen selv.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Megaphonic Thrift - Decay Decoy

(Hype City)

Kall meg gjerne en inhabil og fortapt fan - denne utgivelsen tar jeg i forsvar når som helst.

Flere:

The Shins - Wincing The Night Away
Einar Stray - Chiaroscuro