cover

Free All Angels

Ash

CD (2001) - Infectious / Edel

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Pop / Punk

Spor:
Walking Barefoot
Shining Light
Burn Baby Burn
Candy
Cherry Bomb
Submission
Someday
Pacific Palisades
Shark
Sometimes
Nicole
There's a Star
World Domination

Referanser:
Buzzcocks
The Lemonheads
Pavement

Vis flere data

Se også:
Meltdown - Ash (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Ash er ferdig med puberteten.

Catchy, lett fordøyelig musikk som ikke stiller så mye krav, men gir tilbake desto mer.

Den umiddelbare reaksjonen Ash frambringer er noe sånt som "Dette er da alt for enkelt...". Tilsynelatende enkle melodier med ditto tekster gir en følelse av pubertetsrock laget etter -hei, la oss lage noen låter-prinsippet. Men det er også den umiddelbare reaksjonen. Ash har et eller annet som gjør at man lar seg sjarmere. Enten det er collegerocken, punken eller det mer søtladne som appellerer, så er det den gjennomgående konsentrasjonen på selve melodien som fester seg etter å ha lyttet på albumet. For dette er slett ikke verst. Ash har med "Free All Angels" laget et særs hørbart album med alt man kan ønske seg av fuzzlyd, energi, 60-tall og sommeren 2001.

Og fuzzsoundet har gjort dem godt. Fra å være et straight gitarrockbasert band, har de nå opparbeidet et mye mer massivt lydbilde, hjulpet frem av Owen Morris (Oasis, New order, Paul Weller). Det gjør seg på CD, og Ash vil nok garantert være et must på festivaler denne sommeren med sin happy-go-lucky innstilling.

For å trekke sammenlikninger er vel kanskje Free All Angels i nærheten av det ønskelige for de som ikke fikk innfridd sine forhåpninger til Weezers siste album. Uten at Ash skal lide skjebnen som det nest beste. For dette er ikke noen erstatning- det er et selvfortjent "påhøydebidrag" til god (og ja, de er fra Nord-Irland) amerikansk rock.

Det er catchy, lett fordøyelig musikk som ikke stiller så mye krav, men gir tilbake desto mer. Her er mange fine låter og favorittene går mot de vakre Sometimes og There's A Star og den råtøffe Burn Baby Burn som bare må være sommerens favoritt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Cato Salsa Experience - The Fruit Is Still Fresh

(Garralda Records)

Cato Salsa og Co. girer opp et hakk fra debuten. Forvent et rush av blod til hodet.

Flere:

Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
Sufjan Stevens - Seven Swans