cover

Plays "High Gospel"

Efrim Manuel Menuck

CD (2011) - Constellation / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Ambient / Indierock / Kunst / Lo-fi

Spor:
Our Lady Of Parc Extension And Her Munificent Sorrows
A 12-pt. Program For Keep On Keepin' On
August Four, Year-Of-Our-Lord Blues
Heavy Calls & Hospital Blues
Heaven's Engine Is A Dusty Ol' Bellows
Kaddish For Chesnutt
Chickadees' Roar Pt. 2
I Am No Longer A Motherless Child

Referanser:
Godspeed You Black Emperor!
A Silver Mt. Zion
Vic Chesnutt

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Mørk lo-fi gospel

Tung og schizofren debut av Godspeed You! Black Emperor-medlemmet Efrim Manuel Menuck.

Efrim Manuel Menuck er nok mest kjent som grunnleggeren av kammerpunk-bandet Thee Silver Mt. Zion og som medlem av Godspeed You! Black Emperor og Vic Chesnutt Band. Tilsammen har han vært med å utgi tretten plater med disse bandene. Nå er klar med sin første soloplate.

Lydskulptøren Menuck opererer på sin helt særegne måte. Med hans unike kombinasjon og collage av korte og lange analoge forsinkelser, dronegitar, opptak fra naturen (fuglekvitring, vind etc.) og synth, blir debutplaten hans en reise i en verden av skadet blues, sår gospel og lo-fi-kunstrock. Alle de musikalske talentene til Menuck kommer fram på plata. Han leverer et kraftfullt, selvsikkert og personlig album som skal være en hyllest til Montreal, hvor han har bodd i to tiår.

En storm av såre toner, og et mørkt landskap som det virker veldig vanskelig å komme seg ut av, var førsteinntrykket mitt. Jeg følte han malte seg litt ofte inn i et hjørne, og druknet litt i all den elektroniske støybombingen. Men etter flere gjennomlyttinger åpnet verdenen til Menuck seg mer og mer. Jeg er ennå ikke i mål, men er i alle fall kommet meg et stykke på vei.

Den virkelige gospelstemningen, som albumtittelen lover oss, kommer først i sistelåta, I Am No Longer A Motherless Child. Her får du kjenne på håpet og livsgleden, men for å komme dit må du gjennom mye vanskelig terreng. Det svinger seg fra kvelte gitarer, dunkel og analog synth, streite pianoarrangement til fiolinspill.

Musikken er repeterende og hele tiden filtrert gjennom ulike effektpedaler. Dette er absolutt en plate for ambient- og droneinteresserte. Det kan bli litt dystert og tungfordøyelig for den gjennomsnittelige indierockeren, men jeg synes du likevel skal gi den en sjanse. Bare gi den noen runder i CD-spilleren.

Hele plata bør høres i sin helhet. Dette er jo en slags reise, men skal jeg likevel plukke ut noen øyeblikk, må det bli spor nummer to, et ni minutter langt droneverk, A 12-pt. Program For Keep On Keepin' On og avslutningslåta, I Am No Longer A Motherless Child. Det er to helt forskjellige ytterpunkter, to helt forskjellige sjangre og det kunne like gjerne vært to forskjellige artister også. Det gir en kul pekepinn på hva slags artist Efrim Manuel Menuck er, og hva slags debutplate han har laget.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Marissa Nadler - Little Hells

(Kemado)

Marissa Nadlers første popalbum kommer til sin rett, akkompagnert av flotte gjesteartister og ektefølte ballader.

Flere:

Orchestra Baobab - Pirates Choice
Wire - Red Barked Tree