cover

Clear Horizon

Clear Horizon

CD (2003) - Kranky / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Krautrock / Slowcore

Spor:
Watching the Sea
Death's Dance
For Days
Sunrise Drift
Millenium Blues
Distortion Song
A Child's Eyes
Dusk
Open Road

Referanser:
Low
Jesus and Mary Chain
Slowdive
Windy & Carl

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Clear horizon with big distortion!

Clear Horizon - et transatlantisk samarbeide som svever høyt mellom indiepop og krautrock!

Jessica Bailiff har vunnet seg et ry som innsmigrende larm-pop sirene som har fristet mange i Grooves mannskap gjennom tre tidligere Kranky-utgivelser hvor det sakrale etterhvert vant over den mer robuste støyrocken. Tredjealbumet uten tittel var det vel verdt å kjøre skuta på land for å sikre seg, en sakral videreutvikling av Low-konseptet som det var. Strandede sjømenn kan endelig glede seg over ny flaskepost fra Toledo, Ohio. Siste nytt er at Jessica nå, i hvert fall på plate, har gått sammen med ex-Flying Saucer Attack-medlem David Pearce fra Bristol, England. De har sittet adskilt i hvert sitt studio og lagt pålegg på Clear Horizon etter tur.

Tenk deg Jesus uten lenken, dette er en frittsvevende, religiøs nyoppfinnelse som svever langt over de steinharde gitar-murene fra midten av 80-tallet. Kombinasjonen Bailiff og Pearce er bortimot perfekt, hennes dvelende dreamcore blir kledd i larmende gitarstøy i langsomt dreiende tablåer av noen sanger. For det dreier seg faktisk ofte (Watching the Sea og For Days) om vakre sanger med mye akustisk gitar og halvt hviskende sang (de bytter på å synge). Andre ganger dominerer skurrende gitarer med katedral-stor romklang (Death's Dance og Distortion Song).

Dusk er psykedelisk kraut-rock høstet fra samme åker som Amon Düül IIs Chamsin Soundtrack (fra Tanz der Lemminge, 1971), men mer enn 30 årganger senere. Avslutningsvis er Open Road omtrent det eneste stedet perkusjon blir brukt på plata og vi blir nesten revet ut av transen med repeterende rytmer som ble igjen etter gårsdagens rave-party.

Clear Horizon har således levert godene; dette er en plate som stort sett makter å holde interessen oppe, og gir oss trolig den mest fredelige og iørefallende støypopen du finner på en god stund!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


High Llamas - Beet, Maize & Corn

(Duophonic / New Records)

High Llamas har lenge befunnet seg himmelhøyt oppe i Himalaya, men har likevel klart å nå nye høyder på Beet, Maize and Corn!

Flere:

Sigur Rós - Takk
Stars - Set Yourself On Fire