cover

Tigersmilk

Tigersmilk

CD (2003) - Family Vineyard / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell / Post-rock / Friform

Spor:
Frequency Location
Long to Win
The Soft Releases
Little Pleasures
Right On Agatite
There Are Ghosts
Secret and Mask
Waiting On Ferrari
Long Past, Time

Referanser:
Isotope 217
Vandermark 5

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Korny kornetter og systematisk kaos = uneasy listening

Tigersmilk er neppe den nye sommerslageren fra Tine, men byr i hvertfall på sommerfri musikk.

Family Vineyard er et lite selskap som byr på utfordrende, ofte improvisasjonsbasert musikk. Her finnes artistnavn som Grand Ulena, Darin Gray og Unstable Ensemble.

I søkelyset denne gang er Tigersmilk, en improvisasjonsbasert trio grunnlagt av kornett-spilleren med rock-attitude: Rob Mazurek. Han er kjent for mange gjennom sine bidrag til store plater med Chicago Underground Duo, Tortoise og Isotope 217.

Tigersmilk er fri improvisasjon basert på de fire bestanddelene kornett, elektronikk, ståbass og slagverk. Forskjellen på denne musikken og frijazz er at musikerne er mer hypp på å finne nye lyder enn å kommunisere med hverandre på direkten. Musikken blir dermed så fri at det ikke finnes mange kriterier for å bedømme om dette er bra eller dårlig. Det har hendt at folk har applaudert under soundcheck og ikke forstått at konserten ikke har begynt. Denne plata ER en regulær soundcheck, her testes lyder og tilhørerens tålmodighet i like mål. Sporene har aldri noen taktfast rytmikk, men jages likevel fremover av perkusjonsdryss, buet bass og brå kornettoner. Om det er spennende? Vel...

Dette har ikke noe med musikken til Tortoise å gjøre, med litt godvilje kan man se likhetstrekk mellom dette og de frieste bitene på Isotope 217s Unstable Molecule. Tigersmilk er imidlertid enda mer ustabil enn som så. En plate kun for spesielt interesserte, for eksempel de ivrigste tilhengere av Chicago-undergrunnen!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - Song of America

(31 Tigers)

Rødt, hvitt og blått – og med 50 stjerner. Ni års arbeid ligger bak denne verdige hyllesten til amerikansk musikk fra 1492 og frem til dag.

Flere:

Anne Marie Almedal & Erik Honoré & Jan Bang & Nils Chr. Moe-Repstad - Going Nine Ways From Wednesday
Supersilent - Supersilent 7