cover

Crazy For You

Best Coast

CD (2010) - Wichita / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Retropop / Surf / Lo-fi

Spor:
Boyfriend
Crazy For You
The End
Goodbye
Summer Mood
Our Deal
I Want To
When The Sun Don't Shine
Bratty B
Honey
Happy
Each And Everyday
When I'm With You

Referanser:
Vivian Girls
Dum Dum Girls
Crystal Stilts
Belly

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Innfriende stalkerpop

Sødmefylt debut om et tidløst tema, som tikker inn på under 30 minutter.

I kjølvannet av en voldsom hype som følge av utgivelser av noen singler og en EP, ble debutplaten til Best Coast endelig sluppet i sommer. Enkelte anmeldere beskriver duoens musikk som et hanglende ekteskap mellom Johnny Ramone og Dusty Springfield. Og apropos ekteskap, så er tittelen Crazy For You svært representativ for tematikken på skiva: Uforbeholden kjærlighetssorg, der nevrotisk støypop smeltes sammen med Phil Spectors legendariske lydbilde.

Korte punklåter hamrer budskapet hjem: 'Jeg gjør hva som helst for å få deg tilbake'. I låta Goodbye proklamerer vokalist Bethany Cosentino 'Nothing makes me happy, not even TV or a bunch of weed'. Klangmessige atoller av vokal-harmonier ligger og lurer i bakgrunnen, mens hennes fremtoningen spenner fra veldig intens til, vel, intens. Lite laissez-faire-holdning og istedet mye hjerte&smerte å spore, med andre ord. Hennes fine stemme redder et par av de mest anonyme sangene fra å bli sjelløse. Hun har enkelt og greit det man kaller tilstedeværelse.

Skiva er allikevel ikke deprimerende å høre på, tvert imot. Sola skinner inn mellom persiennene. Catchy, skranglete og smittende pop-perler avløser hverandre. Our Deal funker ypperlig, med sine melodiøse fraseringer, drapert over effektivt gitar-riff og too-cool-for-school-tromming fra makker Bobb Bruno.

Opptil flere av låtene strekker seg såvidt over 2 minutter. Ja, enkelte spor kaster inn håndkleet etter allerede 1:44. Banebrytende er det dog ikke. Det er få tilløp til veksling i tempo, med gjennomgående lik dynamikk. Men av og til er det digg å høre et band som dundrer i vei som et løpsk tog.

Jeg må allikevel innrømme at de ikke klarer å holde på min interesse hele veien. Innenfor denne genren er man pokka avhengig av å kunne skrive sanger som setter seg umiddelbart, og midtveis mister toget litt fart.

Selv deres aller største fans kan nok ikke nekte for at det er en del nødrim i tekstene hennes. Jeg mistenker Cosentino for å ha latt tankene flyte fritt, uten nevneverdig selvsensur, Noe som faktisk er forfriskende, i all sin enkelhet. Så hennes katarsis, kombinert med platas solfylte sound, fungerer som et ypperlig bakteppe, mens vi nyter Indian Summer her hjemme på berget.

Jeg tør nærmest ikke å tenke på hvordan vokalist Bethany Cosentino hadde det som fjortis. Når hun konkluderer med' Never fall in love' på skivas siste spor, så er det ikke fritt for at man vurderer det samme, med tanke på all den frustrasjonen som ligger mellom rillene.

Beste spor i mine ører: Each And Everyday, Crazy For You, Boyfriend og Our Deal.

Kudos for tøft cover.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sonny Simmons - The Traveller

(Jazzaway)

Første del av en trilogi med Simmons. På norsk label med norske musikere. Uhyre spennende.

Flere:

Le Corbeau - Moth on the Headlight
Shining - Blackjazz