cover

Précis

Benoît Pioulard

CD (2006) - Kranky / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Elektronika / Post-rock / Folktronica / Drømmepop

Spor:
La Guerre de Sept Ans
Together & Down
Ext. Leslie Park
Triggering Back
Moth Wings
Alan & Dawn
Corpus Chant
Palimend
Coup de Foudre
Hirondelle
Needle & Thread
R. Coloring
Sous La Plage
Patter
Ash into the Sky

Referanser:
My Bloody Valentine
Grizzly Bear
The Postal Service
Khonnor
The Microphones
Tim Hecker
The Notwist

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sart og melankolsk folkelektronikk

Opptakene på Précis er uberegnelige, frodige og besnærende vakre.

Det er forunderlig å oppdage hvordan nye generasjoner alltid har nye innfallsvinkler å bidra med innen musikk og kunst. Utviklingen av de tekniske hjelpemidlene og den nye forståelsen, kunnskapen om musikk, eller rettere/oftere vinklingen av musikkhistorien, gir gamle ideer fornyet kraft og vitalitet.

22-åringen Benoît Pioulard – eller Thomas Melusch som han egentlig heter - er fra Ann Arbor, Michigan og et nytt spennende eksempel på en slik musikalsk fornyer og tradisjonsutvikler. Musikken hans har en inuitiv harmonisk kraft som fanger denne lytteren på samme vis som tidligere The Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine, Dead Can Dance eller Current 93.

Det som skiller Pioulards musikk fra Krankys katalog og mye annen elektronika basert på feltopptak, er hans fokus på melodier. Gitar og vokal utgjør basiselementene i musikken. Musikken er fortettet og melankolsk. Den har likhetstrekk med ulike kilder som The Microphones, Tim Hecker, Arvo Pärt, Khonnor, Lee Hazelwood, This Mortal Coil, Death in June, Elliott Smith, men oppleves samtidig som noe nytt og annerledes.

Mye føler du at du har hørt før, men ikke akkurat slik og på den måten. Pioulards fokus på detaljer og låtarrangement sørger for at interessen holdes ved like hele veien. Kanskje kan man si det er en form for folktronica med appell til venner av The Postal Service, The Notwist, Final Fantasy og dess like.

Pioulards forsiktige, relativt enkle akustiske uttrykk og hans luftige baritone stemme er pakket inn i lag på lag av skimrende elektroniske opptak. Vokalen er naiv, honningsøt og sart, levende og varm.

Opptakene på Précis er uberegnelige, frodige og besnærende vakre. Det er både opptak av naturlyder og elektroniske duppeditter, men mest av det førstnevnte kan det virke som. Bjeller, klokkespill og dulcimer er med naturopptak med å vever fram et suggerende bakteppe til de harmoniske melodilinjene. Det er vanskelig å bestemme seg hva man skal fokusere på den behandlede vokalen og gitaren eller fernisset av gnissende, svalende, desorienterende lydopptak. Tapebåndene er noen ganger lydvrengte, andre ganger rake og flyter inn og ut av lydbildet, noen ganger i loop.

Précis er Benoît Pioulards debutalbum, men han er likevel ingen nybegynner i faget. Ikke bare har han vært trommis i en haug ulike band, han har også gitt ut en rekke kassetter og CD-R'er på egen hånd. I 2005 ga han ut en EP med navn Enge på det lille uavhengige selskapet Moodgaget før han altså ble plukket opp av Kranky.

Snart kanskje vi også kan få høre noe av dette tidlige materialet?

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wavves - Wavvves

(Fat Possum)

14 låter om å ikke passe inn, og det passer helt glimrende!

Flere:

Mclusky - The Difference Between Me and You Is That I'm Not on Fire
Wire - Red Barked Tree