cover

Gardens & Villa

Gardens & Villa

CD (2011) - Secretly Canadian / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Elektronika / Synth / Indiepop / Folk

Spor:
Black Hills
Cruise Ship
Thorn Castles
Orange Blossom
Spacetime
Chemtrails
Star Fire Power
Sunday Morning
Carrizo Plain
Neon Dove

Referanser:
Blur
Spoon
Gary Numan
Yeasayer
The Kinks
MGMT

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Bittersøt debut

Et sommerlig og bohemsk album, og en halvveis forvirrende sammensnekring av elektronika/synth pop, neofolk, og indie.

"Vi er ikke illeluktene hippier, men vi liker å fordype oss i naturen", uttalte Gardens & Villa nylig i et intervju. Illeluktende hippier eller ei, det amerikanske bandet har klart å sette sammen et sjarmerende debutalbum basert på en felles fascinasjon for naturen og vakre omgivelser.

De fem gutta fra Santa Barbara pakket sekken og kjørte ned til produsenten Richard Swift's hus i Oregon for å spille inn den selvtitulerte plata, der de bodde i bakgården hans uten verken kjøkken eller dusj i to uker. Resultatet er et sommerlig og bohemsk album, og en halvveis forvirrende sammensnekring av elektronika/synth pop, neo folk, og indie.

Det er ikke ene og alene en ukomplisert "gla-plate", innslag av melankoli, lengsel og sårhet sniker seg frem innimellom den sødmefylte og lystige vibben. Delikate toner og fløytespill, som har blitt bandets varemerke, flyter i hverandre i en bittersøt harmoni. Gardens & Villa har klart å fornye den typiske vestkystske California-popen på en diskret måte ved å bringe inn elektronika og synth elementer, og lydbildet minner umiskjennelig mye om Yeasayer.

Åpningssporet Black Hills, er en melodiøs og sjarmerende låt med melankolske innspill og enkle gitarriff. Definitivt det største høydepunktet på albumet. Orange Blossom er et optimistisk, friskt og sommerlig pust, med en skimrende beat, ikke ulik Talking Heads sin fantastiske This Must Be The Place (Naive Melody). Låta har i likhet med Naive Melody et svevende, og eksentrisk uttrykk i en myk, lengtende og uskyldig innpakning.

Chemitrails og Sunday Morning er to av de roligste og mest lavmaelte sporene på debuten. Nedstrippet, og søvnig, skjør pop, i samme kategori som "drømmepop" duoen Beach House musikk.

Chris Lynch har en androgyn stemme, ikke ulik stemmen til vokalisten og navnebroren i Yeasayer. Lynch's stemme er i utgangspunktet som skapt for minimalistisk synth-pop, men i lengden blir det tidvis ganske anmasende og skingrende med den meget lyse vokalen.

Albumet føles ikke alltid like emosjonelt og sammenhengende, men det er disig og hypnotiserende, med mange velproduserte låter, og til å vaere en debut er det en solid plate. Gardens & Villa har produsert et pent og pyntelig album, og det er ikke tvil om at gutta er en talentfull gjeng. Det er bare ikke alle sporene som er like spennende og fengende nok, noe som gjør at albumet spriker litt.