cover

Let's Go Wrestling

Sgt. Petter

CD-EP (2003) - New Records

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)
Et snaut år etter det gode, "Sensible twins"-produserte debutalbumet er Sgt. Petter nå tilbake med en ep med fire sanger, spilt inn i løpet av et par septemberdager. Igjen er det Kato Ådland og HP Gundersen som styrer spakene.

Observante lesere stusser kanskje på at jeg skriver fire sanger og ikke fem, men de tretti sekundene med susing på "Duelling banjos" kvalifiserer ikke til betegnelsen "sang".

Åpningssporet "Spooky spook" aner jeg ikke hvordan jeg skal beskrive. Det minner egentlig mest om countrypop i samme gata som den artisten jeg føler er sersjantens tvillingsjel. Jeg tenker på Bobby Bare jr., som i fjor ga ut det gode albumet "Young criminals' starvation league". Lytt til denne plata for å forstå hva jeg mener. Stemmen er lik, sangene er ganske like og det høres ut som om de har lært pophistorien ved samme skole. "Spooky spook" blir likevel litt for anonym i lengden.

Gitarsoloen på "Up for a jive" lukter Weezer lang vei, men selve låten er den beste sangen Fountains Of Wayne aldri skrev. Den sveipende pedalsteelgitaren svøper den uforskammet gode popsangen inn i et utrolig komfortabelt countrylappeteppe.

"Mr. Smiley" er nok en god poplåt, men denne gangen er det "rock'n'blues" som regjerer. Jeg hører tilsnitt av Bob Dylan sitt fantastiske liveband, det vil si før han ga fra seg gitarist Charlie Sexton og lot eminente Larry Campell stå igjen alene på sin venstre flanke. Noe av den dynamikken Dylan virker å ha mistet, har Petter og bandet klart å ta til seg. Resultatet svinger herlig.

"Dabble do wop" leker med et litt mer swingjazzete uttrykk. Jeg beklager, men det første jeg tenkte på da sangen startet, var rølpebandet Ingentings grusomme "HIV positiv" fra tidlig på nittitallet. Det er i grunnen også det eneste jeg sitter igjen med, etter at sangen er ferdig. Jeg beklager igjen.

"Let's go wrestling" er en hyggelig og ufarlig ep med én virkelig god, én ganske god og to ganske ordinære sanger.

(6/10)
Thomas Vehus  
17.11.03


Artist: Sgt. Petter Tittel: Let's go wrestling
Label/distribusjon: New Records Utgivelsesår: 2003

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 6/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Felice Brothers - Yonder Is the Clock

(Team Love)

The Felice Brothers rusker liv i tradisjonell amerikansk folk på en måte som bør ta pusten fra de fleste.

Flere:

Bryan Ferry - Frantic
The Watch - Vacuum