cover

Alpha Motherfuckers - A Tribute to Turbonegro

Diverse artister

CD (2001) - Bitzcore / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Rock / Black metal / Goth

Spor:
Age of Pamparious
Denim Demon
Hate the Kids
Get it On
Are You Ready for Some Darkness?
Back to Dungaree High
Rendevouz with Anus
I Got Erection
No Beast So Fierce
Rock Against Ass
Sailor Man
Prince of the Rodeo
Bad Mongo
Midnight Nambla
Just Flesh
Don't Say Motherfucker
He's a Grungewhore
Good Head
Hobbit Motherfucker
Zonked out on Hashish
Hobbit Motherfucker
(I fucked) Betty Page
Suburban Anti-Christ
Sailor man
Prince of the Rodeo

Referanser:
Turboneger

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Turbonegro Motherfucker

Noe skuffende hyllestsplate til Norges største rock'n'roll-band.

Så er den her - hyllestplaten til Norges rockeikoner Turbonegro. Og det er bare å fastslå at listen over bandene som stiller opp er imponerende; her finner man irske Therapy?, amerikanske Queens Of The Stone Age, Nashville Pussy og punklegendene Dwarves, finske HIM, brasilianske Ratos De Poraos, norske Satyricon og Motorpsycho. I tillegg til en rekke andre band fra Norge, Sverige, Spania, Tyskland og Uruguay. Dog må jeg si at jeg savner to band fra listen: Hellacopters og Backyard Babies. Nåvel ...

Turbonegro klarte gjennom sine 4 studioalbum og intensiv turnering i inn- og utland det kunststykke å bli legendariske allerede før de ble oppløst. Turbonegro ble en slags gudfar for den skandinaviske rock'n'roll-bølgen på 90-tallet med sin blanding av Pønk-Rock-Denim-Homo-Rocker image og fete riff over gode melodier og homoerotiske sanger som "Rendevouz With Anus", "I Got Erection" og "Good Head".

Så til Alpha Motherfuckers.

25 låter tikker inn på ca. 75 minutter. Det hele starter med Nashville Pussy som gjør en seig og grei versjon av Age of Pamparius. De etterfølges av millionselgende Therapy? som i uvanlig pønka drakt gjør en egentlig helt uinteressant versjon av "Denim Demon". Norske Amulet setter ny personlig rekord i raskt trommespill, men bortsett fra det er deres versjon av Hate the Kids helt standard - helt grei, men ikke like bra som originalen. Og du har skjønt tegninga? Det er gjennomgående for hele albumet at ingen av bandene kommer opp mot originalene. Selv om man får greie versjoner av både Get it On (Supersuckers), Back to Dungaree High (Queens of the Stoneage) og Good Head (Adolescents' spinoff ADZ) som i likhet med mange av bandene ligger veldig tett (bare litt dårligere) til de originale versjonene.

Således er det kanskje litt mer spennede med de artistene som tolker låtene annerledes. Motorpsycho gjør en snodig Tom Waits-aktig, jazzinspirert versjon av "He's a Grungewhore", Satyricon spiller en black metal versjon av "I Got Erection", Him gjør "Rendevouz with Anus" i sin vanlige Pop-rock-goth stil - og det funker helt greit. Platens høydepunkt for meg blir Toby Dammits Johnny-Dowd-swamp-goth-country versjon av "Prince of the Rodeo".

Konklusjonen blir: Dette er et kjempefint tiltak, som lider av hyllestplate-syndromet, ved at de originale versjonene blir såpass mye bedre at det rent musikalsk sett blir en unødvendig utgivelse. Turbonegro-fantaster bør selvfølgelig komplettere samlingen (man kan ha mye moro med denne) - men har du ikke backkatalogen til Turbonegro (hva??? ikke???) så kjøper du den først!

Og helt til sist - hva gjør det spanske bandet Samesugas her ... det er noe av det dårligste jeg har hørt på leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenge ...

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tanakh - Dieu Deuil

(Alien8)

Som Tindersticks på bærtur eller Calexico med solstikk? Eller Morricone som lurer Nina Nastasia til sengs etter å ha gurglet bongvannet til Molasses?

Flere:

Saint Etienne - Smash The System - Singles And More
Robert Normann - The Definitive Collection 1938-41, Vol.1