cover

The Overlook

Seven Doors Hotel

CD (2011) - Voices Music & Entertainment (VME) / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Countryrock

Spor:
El Cerrito
At The Crossbow
Reasons For Treason
Cool To Die
Gospel Music
Nothing Wrong
Salmon River Blues
Living Like A Monkey
Record Store
Golden Road
Glue (To Be With You)

Referanser:
Shit City
Home Groan
Neil Young
Uncle Tupelo

Vis flere data

Se også:
Seven Doors Hotel - Seven Doors Hotel (2006)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


OK countryrock

Rølpete, klisjépreget countryrock med orgel og elgitarer.

Seven Doors Hotel spiller rølpete, klisjépreget countryrock med orgel og elgitarer, ikke ulikt norske Shit City, men makter heller ikke på The Overlook å lage et album som er noe mer enn bare ålreit. Et stort problem er vokalistens monotone, svake stemme som jeg bare orker å høre i små doser.

Oslobandets tredje album er oppkalt etter hotellet i skrekkfilmen The Shining, og Seven Doors Hotel er navnet på ei låt med tungrockbandet Europe – uten at dette preger musikken. Plata begynner bra: Førstesinglen El Cerrito (oppkalt etter småbyen der John Fogerty vokste opp), den like fengende At The Crossbow (komplett med mandolin) og den 70-tallsinspirerte Reasons For Treason, som blir ødelagt av stemmen til bandets låtskriver, gitarist og produsent, Alexander Lindbäck. Han kan minne litt om Martin Hagfors, men synger gebrokken engelsk og nesten falskt til tider. Særlig de akustiske visene er ille i så måte.

Det er lite annet jeg liker på The Overlook, bortsett fra Salmon River Blues (der Lindbäck skriver om sitt hjemsted Lakselv) og den sprudlende og morsomme Living Like A Monkey, som har Clarence White-aktig countryrockgitar. Sistnevnte har Lindbäck skrevet sammen med sin gitarist Winge.

Seven Doors Hotel er et kompetent countryrockband, men overbeviser ikke på tredjealbumet The Overlook heller. Låtene er rett og slett for anonyme og ordinære til at de kommer til å slå gjennom.