cover

In My Bones

Fatboy

CD (2008) Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Rock'n'Roll / Rockabilly / Soulrock

Spor:
Way Down Low
Down at the Room
Springtime
I Once Had You
The Way We Were
Born to Love a Woman
Dark City Sky
Humiliation
In My Bones
Busy Bee
Blue Skies

Referanser:
Weeping Willows
Stray Cats
Chris Isaak
Roy Orbison
Gene Pitney

Vis flere data

Se også:
Overdrive - Fatboy (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Smooth rockabilly

Svenske Fatboy gir en glatt og flott opplevelse av rockabilly - og litt andre toner.

For en varme og for en følelse! Så nydelig og så vakkert! Fatboy fra Stockholm gnistrer på sitt gjennomførte andrealbum In My Bones. Arven etter Roy Orbison er ivaretatt, her er rytmen og følelsen fra Chris Isaaks to første album og Brian Setzers (ex. Stray Cats) karriere er også forvaltet på beste mulig måte.

Det er nettopp dette det In My Bones handler om: Å bringe kjærligheten til rockabilly med influenser av både litt swing, soul og jazz i tonene ut til det svenske folk - og gjerne naboene rundt omkring. Det er med andre ord bare å ta med sin kjære i armene og la bena flyte over dansegulvet.

Fatboy har en flott variasjonen mellom rockabilly'en og de "sviskeglatte", sentimentale balladene. Det er storslagent i I Once Had You og den nydelige The Way We Were, der sistnevnte er en lekker duett med Sarah Dawn Finer. Men så lenge elegansen holdes til 19 og 19,5 i stil så kan det være så såpeglatt som bare det. Så er det 50's talls rockabilly i åpningen Way Down Low. Det er lagt stor vekt på flotte stryke- og blåsearrangementer som gjør opplevelsen enda bedre. Fläskkvartetten er da en selvfølgelig på strengene sine.

Det er ikke noe som helst nytt med Fatboy, men det er noe trygt og varmt over det hele. Selvsagt kunne man enkelte ganger ønske at de var litt mer rufsete og litt mer... tja, at bandet var litt mer gærne. Men så er de gode låtene og den flotte vokalen til Thomas Pareigis da, som til tider minner også om hans egen landsmann Magnus Carlsson fra Weeping Willows. Da ønsker man seg egentlig ikke mer.

Det er bare å unne seg en vellykket lytteropplevelse med In My Bones. Det er for øvrig trommeslager Jörgen "Jugglo" Wall som har håndtert spakene, han har tidligere produsert blant andre Hellacopters, Thåstrøm og Kenneth Ishak.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Leonard Cohen - Live at the Isle of Wight 1970

(Columbia)

35 år gamle Leonard Cohen leter etter seg selv og sitt eget uttrykk på scenen i 1970. Resultatet er eviggrønn ekstase.

Flere:

When - Trippy Happy
The Modern Lovers - Modern Lovers