cover

Cover the Distance

Isolation Years

CD (2005) - Nons / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Countrypop / Indiepop

Spor:
Dyslexic
Nurse Hands
Look What I've Done
I Want to Grow
Michael (If You Cannot Row)
Yellow Cross On Blue
Seasick
Leaning
You've Got Me Talking
Moses
Sightseeing Boat
Cover the Distance

Referanser:
Wilco
The Jayhawks
David & The Citizens

Vis flere data

Se også:
It's Golden - Isolation Years (2003)
It's Golden - Isolation Years (2003)
Frosted Minds - Isolation Years (2003)
Sign Sign - Isolation Years (2007)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Musserende

Frisk, svensk sommerpop som gjør det litt lettere å vaske huset.

Nord-svenske Isolation Years albumdebuterte i 2001 med Inland Traveller, ei plate som sammen med oppfølgeren It's Golden (2003) etablerte bandet som førstesortering innen Nordens countryinspirerte poplandskap. Med Cover the Distance har de utviklet seg sakte i retning et noe mer velpleid poputtrykk. Påvirkningen fra country og innslagene av psykedeliske virkemidler er imidlertid fortsatt til stede.

Viktigst er det uansett at bandets utmerkede evne til å komponere gode låter er bevart. Sangene er korte og bygges opp rundt iørefallende refrenger. Låtenes grunnstruktur understøttes av gode arrangementer som gir dem plass - det lesses ikke på med for mange virkemidler samtidig - og på samme tid tilfører variasjon innenfor det relativt stramme popformatet. Albumet har dessuten en veldig klangrikdom. Resultatet er en samling låter som treffer lytteren umiddelbart i all sin friskhet.

Videre har bandet utviklet seg hva gjelder vokal. Jakob Nyström har en stemme som passer godt til uttrykket, samtidig som den har sting nok til å gjøre grovere et sound som grenser til det polerte. En mer omfattende utnyttelse av vokalharmonier er dessuten en av bandets styrker på platen. Dessverre blir det hele litt for lett innimellom. Musikken er smektende, men taper noe holdbarhet etter flere gjennomlyttinger.

Et annet ankepunkt er tekstene, som stort sett er uinteressante hva gjelder innhold. Det skrives om store ting som kjærlighet, frihet og menneskelige relasjoner, og det gjøres forsøk på å formidle øyeblikksbilder følelsesmessig, uten at man evner å gjøre det interessant eller engasjerende.

Dette forhindrer likevel ikke at Isolation Years har skapt et album som takket være ekstraordinær meloditeft holder høy kvalitet. Musikk må ikke være nyskapende for å fungere. Musikk er heller ingen konkurranse. Noen ganger holder det med låter som treffer lytteren i hjertet og setter popfoten i bevegelse.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Proviant Audio - Real Love Tastes Like This

(Paper Recordings)

Kruttet er oppskutt, Proviant Audio skyter fra hofta.

Flere:

Band of Horses - Everything All the Time
Plastikman - Closer