cover

The Double Cross

Sloan

CD (2011) - Yep Roc / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Powerpop / Indierock

Spor:
Follow The Leader
The Answer Was You
Unkind
Shadow Of Love
She's Slowing Down Again
Green Gardens, Cold Montreal
It's Plain To See
Your Daddy Will Do
I've Gotta Know
Beverly Terrace
Traces
Laying So Low

Referanser:
The New Pornographers
Teenage Fanclub
Weezer
Supergrass
Apples In Stereo

Vis flere data

Se også:
Never Hear the End of It - Sloan (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Stayer-evne

Sloan feirer 20 år som band med utgivelsen av sitt tiende album. The Double Cross har blitt et sent karrierehøydepunkt.

Sloan er bandet som aldri vil dø, og som sjelden har levd mer enn akkurat nå. I alle fall hvis vi skal se deres albumutgivelser som et tegn på vitalitet og formkurve. Og det gjør vi jo.

Sloan er et canadisk indierockband som har holdt det gående siden tidlig nittitall med eksakt samme besetning. Til sammen har bandet gitt ut ti album, så 2011, og albumet The Double Cross, markerer jubileet deres på en glimrende måte. Tittelen spiller selvfølgelig på de 20 årene bandet har holdt sammen (derav The Double Cross – XX).

For uten å være en forrykende markering av 20-årsjubileet som band, og deres tiende albumutgivelse, er The Double Cross en musikalsk fest i seg selv. Bandet har alltid gitt ut god musikk, men uten å tiltrekke seg det helt store publikummet eller oppnå enorme salgstall. Uansett, så fortsetter Sloan ufortrødent videre med sin mesterlig smidde indierock i powerpop-land. Som alltid deler medlemmene både på instrumenter, i alle fall i livesetting, og ikke minst arbeidet med å skrive låter blir broderlige fordelt på de fire medlemmene. Det er i og for seg imponerende nok, men det faktum at låtmaterialet deres holder så jevn, og ikke minst god kvalitet, er like imponerende.

Det virker som om Sloan har opparbeidet seg en vannvittig mengde med rutine ettersom nærmest samtlige av låtene her treffer så presist som de gjør. The Double Cross er lyttervennlig og underholdende uten at det går på bekostning av kvaliteten og helhetsinntrykket du sitter igjen med etter endt lytting.

Som en sikker leverandør av grom powerpop de siste tyve åra, viser Sloan også med årets utgivelse at de mestrer hele det pop-estetiske spekteret av rock n roll. Her er en solid dæsj syttitalls powerpop, flere nikk til nittitallets inderock, hint av psyekedelisk visepop, samt en liten dose "Beatlesk" sekstitallspop av aller beste merke. Det er som tidligere nevnt en hel mengde med gode låter å plukke i her, faktisk så mange at det blir litt feil å plukke ut enkelte favorittlåter.

Sloan trekker rutinert i trådene og samler alle disse forskjellige uttrykkene til en solid pakke som aldri føles oppkonstruert eller "kopiert", men som derimot lyder som et ensrettet og presist uttrykk som bandet har opparbeidet seg gjennom årenes løp.

The Double Cross er en underholdende sommerskive som befester Sloan som et fantastisk bra powerpopband også for det nye tiåret, samtidig som albumet er en fin inngangsport til deres etter hvert så fyldige katalog.

Det følger, tidsriktig nok, med en nedlastingskode når du kjøper albumet. Denne kan du bruke for å laste ned ekstramateriale fra bandets nettside. Dette materialet er interessant nok, men er ikke medregnet i denne sammenhengen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Low Frequency in Stereo - Futuro

(Rune Grammofon)

Med sitt fjerde album treffer The Low Frequency in Stereo blink, og slår til med en psykedelisk tur i kraut-land.

Flere:

William Hut - Versus the End of Fashion Park
The Knife - Tomorrow, In a Year