cover

Delivery Man

Elvis Costello

CD (2004) - Lost Highway

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Country / Blues / Folk

Spor:
Button my lip
Country darkness
There's a story in your voice
Either side of the same town
Bedlam
Delivery man
Monkey to man
Nothing clings like ivy
Name of this thing is not love
Heart shaped bruise
Needle time
Judgement
Scarlet tide

Vis flere data

Se også:
For The Stars - Anne Sofie von Otter & Elvis Costello (2001)
Painted From Memory - Elvis Costello & Burt Bacharach (1998)
North - Elvis Costello (2003)
When I Was Cruel - Elvis Costello (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ikke 1978, Elvis

Denne gang kan jeg ikke skylde på Diana Krall.

Denne gang kan jeg ikke skylde på Diana Krall. Denne gang må jeg skylde på Lost Highway Records og Elvis Costello selv. Men heldigvis slipper jeg å forbanne noen av dem.

Når sant skal sies, passer strengt tatt ikke "Delivery man" spesielt godt inn i den øvrige stallen til Lost Highway Records, mellom plater av artister som Johnny Cash, Willie Nelson, Ryan Adams, Lucinda Williams, Lyle Lovett og The Jayhawks.

Jeg sier verken at "Delivery man" er en dårlig plate, eller at den ikke er spesielt country - eller americana - om du vil. Jeg prøver bare å dempe hypen som mange har skapt på grunn av Costello sin kontrakt med dette plateselskapet.

En annen ting som mange synes å gjøre et stort nummer ut av, er den enorme bredden i musikalske landskap vår helt beveger seg i. Jeg er ikke ubetinget enig. Elvis befinner seg alltid i sitt eget landskap, dessuten har helt sikkert et behov for å utforske andre og nye muligheter, skal han i det hele tatt klare å holde kreativiteten på et nivå han selv er fornøyd med. Dessuten er Elvis Costello antagelig like nysgjerrig som han ser ut.

"Delivery man" startet som et konseptalbum om et bud i sørstatene som forfører sine kvinnelige kunder. Elvis må ha mistet sin originale plan av sikte etter hvert som platen ble til. Det eneste som tilsynelatende gjenstår av den opprinnnelige planen, er tittelkuttet, budbilen på coveret og det faktum at albumet ble spilt inn i Oxford, Mississippi.

Som vanlig, tror jeg vi sier, finnes det mye bra og en del forglemmelig på ei plate fra Elvis Costello. La oss ta de gode låtene først.

Duettene med Lucinda Williams og Emmylou Harris er selvfølgelig høydepunktene på "Delivery man". Lucinda synger like opphissende som vanlig på snerrete "There's a story in your voice", mens Emmy er like silkemyk og grasiøs som alltid på balladene "Nothing clings like ivy", "Heart shaped bruise" og "The scarlet tide". Sistnevnte finnes også i en særdeles uspiselig versjon med Alison Krauss på filmmusikken til "Cold mountain". En annen sang som er utgitt fra før, er "The judgement", som Solomon Burke synger mesterlig på sitt enorme album, "Don't give up on me" fra 2002. Elvis sin versjon er nesten like god. "Country darkness" er også jækla bra, med pedalsteel og Costello med de rette sprekkene i stemmen. "Either side of the same town" følger litt i samme gata. Tittelkuttet er også fint, selv om melodien på verset er tilnærmet lik den på mindre gode "Name of this thing is not love".

Beviset på at det ikke er 1978 trer sørgelig fram på samtlige av de raske sporene på plata. "Monkey to man" godt kunne vært fra slutten av syttitallet, men den virker påtatt og litt "overmorsomifisert". Andre "rockere" som langt fra gir meg noen annen følelse enn at "bandet tross alt måtte få lov til å spille noen raske sanger, også", er den ekstremt rotete "Button my lip", like rotete "Bedlam" og bluesronkeren "Needle time".

Diana Krall går klar denne gangen. Jeg håper hun klarer å holde seg borte også ved neste anledning.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Jonas Kullhammar Quartet - Plays Loud For The People

(Moserobie)

Hovedbandet i Moserobiefamilien er tilbake med et helakustisk uttrykk på sitt tredje album. Ruskträsk er gjest.

Flere:

The Samuel Jackson Five - Same, Same, But Different
The Clientele - Strange Geometry