cover

We B GD's U B U

Goldoolins

CD (2008)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folkpop / Psykedelia / Klezmer / Folkrock / Retrorock

Spor:
I Know You're Not Alone
Be My Friend
My Only Home
Ocean Song
Waiting for the Rain
Tishan Habibi
Twilight Queen
Country Traveler
Sheva Shanim
'nother Day
Ah! I See Horizons
One Shot
The World Is Somewhere Else
Hackdasha
Gargir Avack
Susei Ha-Parashim
Musings of a Young Sergeant Major
Average Midaged Couple
Hackdasha Nosephet
One Day

Referanser:
The Mamas & the Papas
The Incredible String Band
High Llamas
The Beatles

Vis flere data

Se også:
Songs of the Turly Crio - Goldoolins (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Den forfriskende lyden av Góldoolins!

Goldbart og ekteparet Doolin byr på akustisk gull og trestemt sang.

Denne trioen har beskrevet musikken sin som "1960-talls California møter det 16. århundrets England som møter 1970-tallets Israel som igjen møter 1930-tallets Louisiana", altså en noe forvirrende, men absolutt uvanlig mikstur. E. T. Doolin og O. D. Goldbart var for øvrig aktive allerede i 1989 i 1970-talls prog influerte Lord Flimnap som gav ut et utmerket album på den berlinske SPM-etiketten.

Denne samlingen inneholder 13 spor fra Góldoolins (2004), Songs Of The Turly Crio (2005) og The World Is Somewhere Else (2006) i tillegg til 7 spor som ikke tidligere er utgitt. Flesteparten har engelske tekster og er sterkt preget av rike sangharmonier og akustiske gitarer. Det blir litt som The Mamas and Papas skulle synge akustiske sanger fra Beatles' hvite album, krydret med zither, harpe, kalimba, fløyte, harmonium, cello eller andre instrumenter spilt av drøssevis med gjestemusikere.

De eldste sporene har de mest nakne arrangementene med nesten bare akustisk gitar og trestemt sang. Be My Friend og Ocean Song er koselige sanger med lettfattelig melodikk. Ah! I See Horizons (8:34) og The World Is Somewhere Else (10:34) har mer eksperimentelle arrangementer som viser slektskap med de noe mer eksotiske sider av britisk folklore (Incredible String Band, Bread, Love & Dreams og Comus). Likevel har Góldoolins en gjennomgående munterhet mer i stil med Dando Shaft og Trader Horne.

Hovedvokalist Tadlik Doolin har for øvrig studert musikk fra barokken, renessansen og tidligere tider i Haag og Jerusalem. Ektemann E. T. har på sin side gitt ut en tidligere utgitt en soloplate preget av 50- og 60-talls americana (noe et sted mellom Creedence Clearwater Revival, Gene Pitney og Roy Orbison), noe som farger Country Traveller litt her.

Spor av klezmer-musikk viser seg av og til på de kortere sporene som One Shot og Sheva Shanim. Hackdasha har følge av lette strykere og blåsere som kunne ha passet på platene til franske Louis Philippe eller High Llamas. Slike lekre detaljer dukker opp både her og der.

Materialet her gir hint om at The World Is Somewhere Else er mest spennende, men alt materialet her er forfriskende, sterkt når det gjelder melodikk og utførelse og markerer en helt annen fortolkning av eksotisk folk enn diverse amerikanske artister med utgivelser på for eksempel Language of Stone, Gnomonsong og Locust.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Loscil - Triple Point

(Kranky)

Elektroniske pulser, dype bassganger og nesten uhørbare subrytmer.

Flere:

Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters
Flunk - For Sleepyheads Only