cover

Action Packed

Richard Thompson

CD (2001) - Capitol / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folkrock / Keltisk / Blues / Countryrock / Singer/songwriter

Spor:
Turning of the Tide
Waltzing’s for Dreamers
1952 Vincent Black Lightning
I Misunderstood
I Feel so Good
Keep your Distance
King of Bohemia
I can’t Wake Up to Save my Life
Beeswing
The Ghost of You Walks
Razor Dance (Voltage Enhanced)
Cold Kisses
Bathsheba Smiles
Cooksferry Queen
Uninhabited Man
Walking the Long Miles Home
Persuasion
Mr.Rebound
Fully Qualified to be Your Man

Referanser:
Fairport Convention
Danny Thompson
Linda Thompson

Vis flere data

Se også:
The Old Kit Bag - Richard Thompson (2003)
Front Parlour Ballads - Richard Thompson (2005)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


19 utsøkte historier fra Mr. Folkrock himself.

En glimrende måte å knytte nærmere bekjentskap med Richard Thompson.

Etter over 30 års fartstid som medlem av det legendariske britiske folkrock bandet Fairport Convention, en mengde soloplater og halvdelen av Richard & Linda Thompson, prater vi her om en singer/songwriter som for alltid har satt sine spor i musikkhistorien. En instrumentalist av rang på både akustisk og elektrisk gitar, og med en imponerende låtproduksjon bak seg har denne mannen, med den klare og distinkte stemmen, befestet sin posisjon som britisk folkrock's grand old man.

Paradoksalt nok har han unngått det helt store gjennombruddet (selv om han faktisk fikk spilletid på MTV, med "I feel so good" fra
-91 albumet Rumor and Sigh) til tross for gjennomgående gode kritikker, og en nærmest fanatisk og trofast fanskare. Det er med forundring jeg registrerer hans mangel på anerkjennelse og kommersiell suksess blant norske platekjøpere. Våkn opp folkens, det er aldri for sent!

Hans samarbeid med og påvirkningskraft på flere av dagens største rocke- og countryartister, har heller ikke innvirket på karrieren i kommersiell retning. Antagelig gir han blanke blaffen. Det kan tolkes slik etter et intervju i "Addicted to Noise" for noen år siden: "I don't think I'm capable, to tell you the truth, of making a commercial record, because it wouldn't be very good. It would fall between two stools. It wouldn't really be me and it wouldn't be really commercial. It would be a pile of glutinous crap in the middle."

Denne samleplaten tar for seg høydepunktene i hans karriere på Capitol records, i perioden 1988 til 1999, etter 6 album, inkludert dobbeltalbumet You? Me? Us? fra 1996. Det har blitt gjort plass til 19 låter her, hvorav en er ny, og to ikke har vært utgitt på cd tidligere. Vi får også stifte bekjentskap med sønnen Teddy Thompson, (rytmegitar og vokal) på den nye låten "Persuasion".

Trenger jeg å si at dette er 19 perler av noen låter? Thompsons styrke ligger i nettopp låtskrivingen. Han er en god historieforteller, som evner å formidle de vakreste stemningene i sine låter, uten å ty til klisjéer (Beeswing), eller være mørk og dyster (Cold Kisses). Han kan også bite skikkelig ifra seg, som på den pønkete "Razor's Edge". Et annet særpreg ved hans låtskrivning, er den beksorte humoren.

Viser, keltisk tradisjonsmusikk, country, blues, pop eller rock, mannen leverer hele spekteret med den største troverdighet, og med sin helt egne signatur. Anbefales på det varmeste!

PS: Er du klar for mer, anbefales Shoot Out the Lights fra 1982 og I Want to See the Bright Lights Tonight fra 1974. Begge to er innspilt med Linda Thompson. Lykke til!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Throw Me the Statue - Moonbeams

(Secretly Canadian)

Secretly Canadian snappet opp Throw Me the Statue og gav ut debutplaten på nytt. Det vitner om god dømmekraft.

Flere:

Pernice Brothers - Live a Little
The Chemical Brothers - Push the Button