cover

On the Love Beach

Nagisa Ni Te

CD (1995) - Jagjaguwar / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Psykedelia / Folkrock / Alternativ / Indierock

Spor:
Me, On the Beach
Elegy to Betrayal
Deserting You
Yesterday's Story
The Signs of Love
The False Stars
Deserting You
On the Beach (instrumental)
They
An Old Story
Woman

Referanser:
Maher Shalal Hash Baz
Neil Young
Pink Floyd

Vis flere data

Se også:
Yosuga - Nagisa Ni Te (2008)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Japans fete gammelrøde sol

Jagjaguwar streifer japanske jaktmarker og gir ut On the Love Beach fra 1995.

Siden slutten av 60-tallet og utover har det kommet en jevn strøm med spennende japanske utgivelser, selv om de nesten aldri har blitt omtalt her hjemme. De siste årene har mange lagt merke til både japansk støyrock, electronica og psykedelia, i sistnevnte kategori har for eksempel Ghost, Marble Sheep, White Heaven, Há-Zá-Má og Acid Mothers Temple gjort det riktig bra det siste tiåret. Dette er imidlertig bare toppen av isfjellet.

Shinji Shibayama er en veteran i japansk rock som allerede tidlig på 80-tallet var aktiv i bandene Idiot O'Clock og Hallelujahs. For noen år siden startet han sitt eget selskap Org Records, som har gjort psykedelikerne Maher Shalal Hash Baz kjent i de mer opplyste kretser utenfor Japan. Nagisa Ni Te betyr On the Beach, en hentydning til Neil Youngs mesterstykke fra 1975.

Det som her foreligger er en internasjonal utgivelse av deres første plate som ble først utgitt i 1995. Shibayama gjør stort sett alt på plata, men har hjelp av Masako Takeda og noen gjester fra nevnte Maher Shalal Hash Baz. På On the Love Beach er det rikelig med ren melodisk rock med referanser til både Neil Young, Crazy Horse og Tim Rose, men også med en viss påvirkning fra tidlig midt-periode Pink Floyd (circa 1971), Brinsley Schwarz og George Harrison. 70-tallets country- og folk-influerte rock med en døsig stemning ble ofte referert til som "rural rock", og den merkelappen kan passe til Nagisa Ni Te også. Det hele er ganske snilt og avdempet, men de kan også overraske med brutale fuzz-angrep eller febersyke baklengsgitarer.

Instrumenteringen er sparsommelig, nesten minimalistisk, med hovedvekt på forskjellige gitarer. Spesielt bruken av bottleneck-gitar på flere spor er vellykket og smaker av Fat Old Sun. Ingen grunn til å trekke fram enkeltspor her, dette flyter som en jevn strøm. Sangen er hele tiden på japansk, men er oversatt til engelsk inne i CD-heftet.

On the Love Beach er nok et eksempel på at rock er en global uttrykksform som kan ta opp i seg lokale kulturelle særtrekk. Dette er ingen klassiker, men i hvert fall nok en interessant utgivelse fra ekletiske Jagjaguwar, som tidligere har gitt oss Oneida, Bevel og et titalls andre artister.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe

(Neurot)

Legg to pinner i kors. Ta et hvitløksbad. Be din siste bønn. Dørene til mørkets rike skal nå åpnes og du inviteres med inn.

Flere:

Madrugada - Madrugada
Dizzee Rascal - Showtime