cover

Baby Darling Doll Face Honey

Band of Skulls

CD (2009) - You Are Here / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Bluesrock

Spor:
Light Of The Morning
Death By Diamonds And Pearls
I Know What I Am
Fires
Honest
Patterns
Bomb
Impossible
Blood
Dull Gold Heart
Cold Fame

Referanser:
The White Stripes
The Dead Weather
Wolfmother
The Black Keys

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Hard og røff og myk og melankolsk

En iskald pils i den ene hånda, og en sigg eller en ny forelskelse i den andre - sommerens festivaljoker er her.

- It's alright, it's OK, I got the time but the time don't pay.

I Know What I Am er singelen du kanskje har hørt på NRK P3 de siste ukene, men dessverre så er den ikke helt rettferdig mot plata. Om det er det en låt jeg hopper over hver gang, så er det nemlig nettopp den. Når det gjelder resten av plata derimot, så skulle jeg helst ha sett den vare evig. Baby Darling Doll Face Honey er varierende, melankolsk, røff, enkel - og i tillegg har den nydelige tekster.

Med bare tre medlemmer på bass/vokal, gitar/vokal og trommer, utnytter Band Of Skulls enkle virkemidler i musikken sin som mange band med få medlemmer har gjort før - eksempelvis Muse og The White Stripes. Det er repetetive gitarriff i mange av sangene og en behagelig bass som sammen med trommene lager et stort lydbilde, tross få instrumenter. Vokalene har også mye å si for sounden deres, de har spennende stemmer som ofte varieres fra sang til sang. Og det er jo alltid like dristig med jentevokal i gutteband.

Det som er spennende med dette bandet er at de minner deg om så utrolig mange band, samtidig som de har sin egne karakteristiske sound. Russell Marsden, den mannlige vokalisten, har en stemme som er skremmende lik Jack White sin, og med en kvinnelig bassist og vokalist så kan det plutselig minne mye om The Pixies og The Breeders.

Men det blir aldri for likt, det blir aldri irriterende, det blir bare flott.

Med sine spesielle twister og enkle tekster, skaper de laget et skikkelig Band Of Skulls-album, men også et som gir deg deilige assosiasjoner til diverse andre herligheter som The Dead Weather, Kings Of Leon og Wolfmother.

Hver låt er like spennende som den forrige, enten om den er hard som Death By Diamonds And Pearls, eller myk og melankolsk som Impossible. Derfor er det ikke overraskende at et festivalvennlig band som dette er ført opp på både Slottsfjell og Pstereo sine programmer i sommer. Med musikken skaper de en stemning som trekker fram de gode følelsene, for eksempel følelsen av å stå på festival og se sola gå ned bak scenen - i den ene hånda har du en iskald pils, i den andre har du en sigarett, eller kanskje en ny forelskelse? Med dette albumet legger du faktisk lista høyt for sommerstemningen, enten om du hører den på vei til butikken, på ethvert nach, en sein tropenatt eller ikke minst på en idyllisk festival. Uansett hva som skjer så kommer du til å kose deg.

Band Of Skulls spiller på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg torsdag 15. juli og på Pstereofestivalen i Trondheim 20.-21. august.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


North Mississippi Allstars - 51 Phantom

(Tone-Cool / WEA)

NMA etterlater de fleste andre redneckband med kjeften full av støv.

Flere:

Björk - Greatest Hits
Jens Lekman - Night Falls over Kortedala