cover

Mouthful of Love

Young Heart Attack

CD (2004) - XL / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock

Spor:
Mouthful Of Love
Starlite
El Camino
Tommy Shots
(Take Me Back) Mary Jane
To The Teeth
Sick Of Doing Time
Over And Over
In Luck
Misty Rowe

Referanser:
AC/DC
The Who
MC5

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Texas party twist

Hårete og hard rock'n'roll fra Texas, som frekt rapper godbiter fra rockehistorien.

Young Heart Attack fra Texas er et rockeband på samme label som The White Stripes. De tar, som sine labelkolleger, i bruk kvinnelig og mannlig vokal. Det er likevel ingen grunn til å la seg lure til å tro at dette er beslektet med bluesinfisert minimalisme. Der Jack White har funnet inspirasjonskildene sine i platearkivet på det lokale biblioteket, har Young Heart Attack funnet mye moro i storebrødres og langhåra onklers vinylsamlinger. Der har de kommet over MC5, The Who, AC/DC og mye annet breibeint snacks.

Mouthful of Love inneholder ikke en eneste ny tanke. Likevel lar man seg lett rive med. Maken til innsats og stil skal man nemlig lete lenge etter. Dette bandet står i fare for å rocke på seg lyskebrokk når som helst. Mouthful of Love er ti låter som glefser deg i trynet. Bandet legger alle sine krefter i et hvert riff og ord. Det finnes også en spilleglede her som overgår de fleste av dagens amerikanske rockeband.

Skiva har heller ikke all verdens variasjon. Den drøye halvtimen er nemlig pakka med adrenalinpumpende rock'n'roll av groveste sort. Young Heart Attack spiller hvit, dum, svett, rå og hard rock. De kan appelere til fans av heavy metal, punk og garasjerock uten at de spiller noen av delene.

De kliner til med heseblesende treffsikkerhet i låter som Tommy Shots og Sick of Doing Time. Her skal man være ganske blasert og livstrøtt for ikke å trekke fram luftgitaren. Dette er kanskje lettvekterrock, men står likevel i fare for å slå beina under deg. (Take Me Back) Mary Jane er kanskje ikke like energispekket, men svinger kraftig på en Stones-aktig måte. Bandet viser at de er uredde når de begir seg ut i en cover av MC5s Over and Over. De legger seg nokså tett opp til originalen, men setter sitt preg på den.

Vekslingen mellom vokalistene Chris Hodge og Jennifer Stephens gjør at bandet skiller seg fra lignende forsøk. Deres skriking og hyling utfyller hverandre fint. Bak seg har de tre menn som sørger for at det både svinger og henger sammen. Det totale fraværet av slapphet og daukjøtt gjør at denne skiva kan leve lenger enn i utgangspunktet forventet.

Mouthful of Love kan fort vise seg å være blant de mest vellykka partyrockplatene som blir utgitt i 2004. Så lenge man ikke forventer seg noen musikalsk revolusjon, men nøyer seg med enkle og effektive rockegrep, er dette ei skive man kan gå bananas til gang på gang. Vil du utfordre ører og hjerne bør du bruke penga på noe annet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Supersilent - Supersilent 7

(Rune Grammofon)

En knallsolid konsertfilm med flere store høydepunkter. Hiorthøy og Supersilent i sublimt samspill.

Flere:

Kenneth Ishak And The Freedom Machines - Kenneth Ishak & The Freedom Machines
Terje Isungset - Middle of Mist