cover

Best of Bowie

David Bowie

CD (2002) - EMI Virgin / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Glam / Hardrock / Voksenpop / New Wave / Prog

Spor:
Space Oddity
Life On Mars?
Changes
Starman
Ziggy Stardust
The Jean Genie
Rebel Rebel
Young Americans
Fame
Golden Years
"Heroes"
Ashes to Ashes
Fashion
Cat People (Putting Out Fire)
Let's Dance
China Girl
Blue Jean
This Is Not America
Absolute Beginners

Referanser:
Roxy Music
T.Rex
The Stooges
Queen

Vis flere data

Se også:
The Rise & Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars - David Bowie (1972)
Station to Station - David Bowie (1976)
Reality - David Bowie (2003)
Heathen - David Bowie (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


God resirkulering

En noe spekulativ, men egentlig fin utgivelse dersom man er ute etter en hitsamling.

Ofte har jeg problemer med å forstå motivasjonen bak en del utgivelser. Best of Bowie er et eksempel. Hvorfor gir man ut en Bowie-samler nå? Holder det ikke med de som allerede er tilgjengelige? Ligner denne ikke litt for mye på Changes fra 1990? Hva er grunnen til at den kun dekker perioden fram til 1986? Inneholder den Bowies beste, eller bare et utvalg store singelhits? Er dette kun et forsøk på å selge Bowie som årets julegave til onkler og storesøstre?

Innholdet er det ikke så mye å utsette på, det veksler fra godt til genialt. Kvaliteten på samlere har steget de siste årene. Fansen krever mer, og de inneholder ofte en velskrevet artikkel, nytt materiale, alternative versjoner eller flott bildemateriale. Sistnevnte er det eneste man får utenom velkjente hits her. Derfor passer Best of Bowie kanskje best for de som ikke allerede har ham i samlinga, og som heller ikke ønsker å grave særlig dypere.

Låtene er som sagt kjente og kjære. Life On Mars?, Ziggy Stardust, "Heroes" og Ashes to Ashes på ei skive må jo bli bra! Nå er ikke den dresskledde perioden til Bowie min favoritt, men hitsa fra denne tida er også med. Mange av dem er jo gravert inn i minnet på flere generasjoner popfantaster, så man nikker gjenkjennende. Best of Bowie blir i tillegg et bilde på den utviklingen artisten hadde gjennom det som antagelig var hans viktigste år.

Låtene går kronologisk, og dermed kan man følge veien fra den underlige spacepopperen via glamrock-ikonet, Berlin/heroinartisten, playboyen og til han hadde etablert seg som en av populærkulturens levende legender. Det starter med Space Oddity og avslutter med Absolute Beginners. Mellom ligger selvsagt både Starman, Rebel Rebel og Let's Dance. Ingen overraskelser, ingen sidesprang.

Dersom du har kjøpt mer enn to Bowie-skiver, fortsett med det... å kjøpe album, altså. Denne får en femmer. Innholdet er ganske sterkt, men jeg får litt vond smak i munnen av stadige nye samlere. Trenger du en ekstra CD å ha i bilen eller på hytta er ikke denne dum. Likeså om du skal forsøke å frelse noen musikalske hedninger.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Shining - Blackjazz

(Indie)

Uansett hvor gammel du er bør du nesten få tillatelse fra mammaen din til å høre på dette.

Flere:

Ought - More Than Any Other Day
Tord Gustavsen Trio - Being There