cover

Sweet Romancer

Kettle

CD (2001) - Big Dipper / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Lo-fi / Folk / Singer/songwriter / Sadcore

Spor:
Set the Scene
Sweet Romancer
The Pool
Caravan of Mistakes
Dissection
Voice of Rain
Free At Last
Shivering (All Over)
I Don't Wanna
Showgirls
Tickling You Today
Lizardtail
See You for Real
You Are Near

Referanser:
Ring
St. Thomas
Will Oldham

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Trist mann med lysende framtid?

Kettle er nok et tilskudd til stammen av nye norske artister som henger med hodet.

Kettle er enmannsprosjektet til Kjetil Fredriksen, et for meg hittil ukjent navn. Sweet Romancer er i følge bookleten en samling sanger som har blitt til i perioden 1994-2000, som det oppegående selskapet Big Dipper Records nå har gitt ut. Sangene har ligget i skuffen hjemme hos Hr. Fredriksen, men nå har han valgt å slippe dem ut fra sin mørke, innestengte tilværelse til det norske folk.

De 14 sangene som er samlet på Sweet Romancer er i stor grad bygd over samme lest; de er instrumentalt sett nedstrippede, og Kjetil Fredriksen har definitivt sans for moll som toneart. Det bærende instrumentet i de fleste låtene er en kassegitar. I tillegg får en del av sangene et diskret krydder av elgitar, et ekstra spor med akustisk gitar, en slentrende bass og/eller en svak antydning av perkusjon. Kjetil Fredriksen velger også å selv kore sin lettere nasale, delvis snakkende vokal. Kort fortalt føyer Kettle seg langt på vei inn i samme musikalske tradisjon som blant andre Ring og St. Thomas,- artister som har fått mye oppmerksomhet i norsk musikkpresse i det siste.

Sweet Romancer har absolutt en del bra øyeblikk. Låtene Set the Scene, Caravan of Mistakes, See You for Real og Showgirls er meget bra sanger. Allikevel blir Sweet Romancer som helhet nokså ensformig i lengden, og Kettle Fredriksen kunne ha vunnet en del på å variere langt mer i arrangeringen av de enkelte sangene for å skape en større spennvidde i sitt eget materiale. Når man velger en såpass snever uttrykksform som det Kettle her gjør, betinger det at man har et meget solid låtmateriale som står støtt på egne bein uavhengig av arrangement og/eller produksjon. Dessverre opplever jeg ikke at Fredriksen har den nødvendige låtmessige soliditeten på denne utgivelsen. Men for all del, hadde han valgt å kutte dette ned til en EP med en 5-6 låter, så hadde resultatet blitt svært bra.

Det er, på tross av min noe negative holdning til Sweet Romancer, absolutt verd å merke seg Kjetil Fredriksen først som sist. Dersom de nevnte favorittlåtene mine er representative for hva slags melodier han lager pr. i dag, så ser jeg ingen grunn til at Kettle ikke skulle kunne nå ut til det samme publikumet som for eksempel St. Thomas. Og det lover jo bra...

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


My Dying Bride - Songs of Darkness, Words of Light

(Peaceville)

Et album som er som et stort, deilig, blødende, åpent sår, en kjempediger, blank ny Mercedes og kjøttkakene til mor og mormor på en gang.

Flere:

Ricochets - The Ghost of Our Love
Bob Dylan - Modern Times