cover

Tiny Cities

Sun Kil Moon

CD (2005) - Caldo Verde

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Drømmepop

Spor:
Exit does not exist
Tiny cities made of ashes
Neverending math equation
Space travel is boring
Dramamine
Jesus christ was an only child
Four fingered fisherman
Grey ice water
Convenient parking
Trucker's atlas
Ocean breathes salty

Referanser:
American Music Club
Red House Painters
Modest Mouse

Vis flere data

Se også:
Ghosts of the Great Highway - Sun Kil Moon (2004)
Ghosts of the Great Highway - Sun Kil Moon (2004)
April - Sun Kil Moon (2008)
Benji - Sun Kil Moon (2014)
Universal Themes - Sun Kil Moon (2015)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Modest

Det fungerte veldig fint da du gjorde det samme med AC/DC...

Var nå dette egentlig en god idé, kjære Mark Kozelek? Joda, jeg er veldig glad i Modest Mouse jeg også, og jeg er klar over at du gjør mye for å gjøre disse sangene til dine egne. Men likevel. Et helt album med Modest Mouse-covre?

Det fungerte veldig fint da du gjorde det samme med AC/DC, det er jeg enig med deg i. Men mens AC/DC har låter med vers, refreng, bro og alt det der, er den typiske Modest Mouse-låta ett gitarriff, et trommebrekk eller fem og Isaac Brock som roper og hvisker, gjerne samtidig. Kjære Mark Kozelek, slike låter egner seg ofte ikke så godt i nedstrippet kassegitar-form. Bare se på åpningslåta, "Exit does not exist". På "This is a long drive for someone with nothing to think about" varer den i nesten fem herlige minutter, med pusting, pesing, skranglete gitarjukking og trommehamring. Her er den over nesten før den har begynt. Etter at du hadde strippet den for alt som er Modest Mouse, var det ikke mer enn 1 minutt og 27 sekunder låt igjen.

Du får det til å fungere nå og da, det skal du forsåvidt ha. Det er typisk nok Isaac Brocks mest skikkelige låter som fungerer best, og disse er typisk nok også de låtene som ligger nærmest originalene. Du skal absolutt ha ros for måten du har gjenoppfunnet "Ocean breathes salty" og "Never ending math equation" på. Og for eksempel "Grey ice water" og "Convenient parking" er OK. Men det holder jo ikke. Beklager, Mark Kozelek, men et par godkjente og to gode låter er ikke bra nok.

Når du virkelig gir deg selv utfordringer, som med "Dramamine" og "Trucker's atlas", kjeder jeg meg. Jeg kan ikke noe for det.

For jeg ville egentlig like denne plata, Mark Kozelek. Jeg trodde også at det var en god idé. Men så fort jeg kom forbi gjenkjennelsesfasen, var det på ikke så mye igjen. Tekstene er selvfølgelig de samme som på originallåtene, mer eller mindre, og en del av melodiene har du også latt stå igjen. Men det skal du jo ikke få ekstrapoeng for. Og når du tar bort alt det andre, alt det som gjør Modest Mouse bra, og erstatter det med tom melankoli og ingenting, blir det minuspoeng.

OK, du får et lite ekstrapoeng for god smak, for det er et fint utvalg låter her. Bare synd du nesten ødelegger de fleste av dem.

Med vennlig hilsen
Skuffet, Norge

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 5/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fra Lippo Lippi - In Silence And Small Mercies - The Early Years

(Rune Arkiv)

To nedstøvede kulturskatter til glede for musikkhistorisk interesserte, eller nytere av goth og post-punk.

Flere:

Flunk - For Sleepyheads Only
Wilco - A Ghost is Born