cover

Give Till It's Gone

Ben Harper

CD (2011) - Virgin / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter / Poprock / Funk

Spor:
Don't Give Up On Me Now
I Will Not Be Broken
Rock N' Roll Is Free
Feel Love
Clearly Severely
Spilling Faith
Get There From Here
Pray That Our Love Sees The Dawn
Waiting On A Sign
Dirty Little Lover
Do It For You, Do It For Us

Referanser:
Lenny Kravitz
Paul Weller
The Wallflowers
Neil Young
Prince

Vis flere data

Se også:
Diamonds on the Inside - Ben Harper (2003)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Ujevnt og litt masete

Ben Harpers tiende album spriker for mye i stil og kvalitet, og blir til tider for påtatt rocka og funky.

41 år gamle Ben Harper fra California har gitt ut album på Virgin siden 1994, og slo gjennom for alvor i USA i 2003 med Diamond on the Inside. I Europa har han fått en del god kritikk, men aldri solgt mye. Heller ikke Give Till It's Gone vil bli noen storselger; til det spriker plata for mye.

Harper er utvilsomt en god slidegitarist, kjent for å spille Weissborn, og har tidligere blandet rock, pop, country, jazz, soul og reggae på en vellykket måte. Men dette er et poprockalbum som faller mellom flere stoler.

Ben Harper prøver flere ganger å etterape Neil Youngs forvrengte gitarstøy, men ender bare med å lage uelegant, tradisjonell rock med påtatt mye skurr. Dette er verst på I Will Not Be Broken og Clearly Severely.

På to låter er selveste Ringo Starr trommis og medkomponist. På Spilling Faith høres Harper ut som om når Paul Weller er altfor inspirert av The Who og Beatles. Den låta glir over i instrumentalen Get There From Here, der de tre siste minuttene er uutholdelige og veldig masete.

Bedre er Harper og hans faste band The Relentless7 på den fengende åpningslåta Don't Give Up On Me Now, som er den perfekte Tom Petty-pastisj, samt balladene Feel Love og Pray That Our Love Sees The Dawn, sistnevnte med Jackson Browne på harmonivokal.

De to siste låtene trekker imidlertid ned: På Dirty Little Lover prøver Ben Harper å kopiere Prince, men ender med å lage kjedelig, funky bluesrock. Og Do It For You, Do It For Us er et mislykket forsøk på å forene heavyrock og psykedelia.

Det mest positive jeg kan si om Give Till It's Gone er at albumet er variert. Anbefales kun blodfans av Ben Harper og Lenny Kravitz.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen