cover

Bring It On

Jon Eberson Trio

CD (2006) - Jazzaway / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Jazz

Stiler:
Fusion / Eksperimentell / Improvisasjon / Fri-improvisasjon

Spor:
Bring It On
Cool Cats
Strange Bars
Declarati
The Refridgerator
Stunt-Break
Paperback
Berg'n Blues
The Branches Break

Vis flere data

Se også:
Born to Be slow - Jon Eberson Trio (2009)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Gneldrende fri-improvisert kattemusikk?

Et morsomt bekjentskap, om ikke direkte nyskapende.

Jon Eberson er litt av en nestor og et forbilde i norsk jazz. Han har vært sentral i oppbyggingen av karrierene til nye artister som lærer på Musikkhøyskolen i Oslo, og har spilt sammen med sangerinner som Sidsel Endresen, Magni Wentzel, Radka Toneff, Beate Slettevold Lech og Hilde Marie Kjersem.

Eberson har videre samarbeidet med folk som Morten Halle, Ketil Bjørnstad, Pål Thowsen, Bjørn Kjellemyr og Knut Værnes. Den drevne musiker har i det hele tatt et veldig variert uttrykk.

På Bring It On er det den moderne improvisasjonen som står i fokus. Sammen med bassisten Per Zanussi og trommis Torstein Lofthus slipper Eberson seg virkelig løs.

Zanussi spiller bass både med og uten bue, elektronisk og akustisk. Det er forunderlig hvilke lyder han får ut av sitt instrument, og et flott samspill han og Eberson får frem. Bassen høres tidvis ut som en gneldrende bikkje eller en kvinende katt like så mye som en harmonisk avstemt kontrabass.

Lofthus sørger for et herlig driv til den fusionaktige jazzrocken. 53-åringen er fremdeles en vital personlighet i norsk jazz og verdt din oppmerksomhet.
Eberson på sin side viser stor kontroll og beherskelse av sitt instrument; el-gitaren.

Musikken her er kraftfull og løssluppen, og Bring It On preges av både brutal skjønnhet og en frapperende bluesbasert gitaroppvisning med en haug forskjellige toner og klanger.
Ved å hele tiden knytte til seg nye talenter lykkes Eberson med å holde sitt uttrykk levende og relevant.

Zanussi og Lofthus henter frem lekenheten i den gamle mesteren og bidrar selv til at det er morsomt å høre på denne skiva. De er alle tre kreditert som likeverdige komponister og musikere.

Et vellykket samarbeid altså, men samtidig vet jeg ikke om skiva akkurat er revolusjonerende eller nyskapende nok. Dette er et morsomt og kult bekjentskap, men ikke fengende nok til å få meg til å hente dem frem altfor ofte.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Katatonia - Viva Emptiness

(Peaceville)

Høsten er kommet, ja. Og hva er da bedre enn å lytte til Katatonia?

Flere:

Portishead - Third
Nuspirit Helsinki - Nuspirit Helsinki