cover

Tape Chants

Gregg Kowalsky

CD (2009) - Kranky / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Lukten av Florida

Bort fra datamaskinen, ned i kassettspillerne.

Gregg Kowalskys Tape Chants er et resultat av et bevisst valg om å velge bort digitale produksjonsmåter. For å komme seg bort fra den begrensende uendelige friheten computeren tilbyr begynte Kowalsky å fordype seg i kassetspillere, analoge synther, oscillatorer, kontaktmikrofoner og alle de andre klassiske analoge våpnene i støyarsenalet. Ut av dette kom en konsertserie der lyden ble skapt av 6-10 kassettspillere med tilhørende monohøyttalere.

Teksturene og uttrykket skapes og varieres ved å stille volumet på de individuelle avspillerne. Kowalsky har brukt det samme grunnmaterialet, de samme kassettene med sinustoner, feltopptak og opptak av akustiske intrumenter, i arbeidet med denne plata. Han understreker at det ikke er gjort forsøk på å gjenskape surroundopplevelsen fra konsertene. Resultatet er 50 minutter mørk, tett droning.

Det skjer ganske mye her, elementer lister seg inn og forsvinner igjen, av og til kjenner man nesten igjen noe som kan være et ordinært instrument (eller ikke). Kowalsky selv sier han er inspirert av den tunge fuktige lufta i Florida, og jeg, som aldri har vært i Florida og som har all min sumpkunnskap fra Hollywood-film, nikker fornøyd gjenkjennende.

Denne omtalen er hentet fra artikkelen Nye Droner, og den kan leses i sin helhet her.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Loscil - Triple Point

(Kranky)

Elektroniske pulser, dype bassganger og nesten uhørbare subrytmer.

Flere:

Gerd og Otto - Et Luftslott på Månen - Kapittel 1: 1934-1948
Old Man Gloom - Christmas