cover

Helium

Beckstrøm

CD (2003) - Tylden & co

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop / Rock

Stiler:
Poprock

Spor:
Skjebne
Sort gull
Helium
Antagelig
Sarkofag
Dager går
I alle rom
Skinn og bein
Venner
Han jeg var
Dårenes skip
Velkommen
Satanistene
Adagio
Opus 3

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Overraskelse

Beckstrom befinner seg i det, til nå udefinerte, litterære mellomrommet som vi finner mellom Seigmen og Erlend Loe.

Hele Norges favorittbassist, i alle fall blant de som mener at Lars Lillo Stenberg er deres gud og Beckstrøms hans profet. Eller hvordan det nå var.

Selv pleier jeg som oftest å skippe Beckstrøms låter på DeLillos-platene mine, selv om han også har noen av deres største stunder i "Balladen om Kåre og Nelly", "Den feite mannen" og ikke minst "Skrål".

"Den feite mannen" er kanskje ikke et så veldig stort øyeblikk, men dog.

På "Helium" trår derimot Beckstrøm overraskende sterkt til med relativt nyskapende popriff som i "Sort gull" "Sarkofag", Knudsen og Ludvigsen-reggae i "Antagelig", for ikke snakke om kombinasjon av hvalsang og bossanova i tittelsporet.

Strengt tatt er hele albumet overraskende bra. Jeg må innrømme at jeg aldri hadde innbilt meg at jeg skulle kunne si noe slikt om en soloplate til Beckstrøm. Sånn sett en gledelig overaskelse for både meg og ham. Kanskje mest for meg. Jeg tviler på at Beckstrøm i det hele tatt snur seg i senga om natta om han får dårlige kritikker på et ukjent sted i cyberspace.

Tekstmessig beveger han seg i det, til nå udefinerte, litterære mellomrommet som vi finner mellom Seigmen og Erlend Loe. Altså littegranne eksistensialistisk navisime blandet med underlig fremmedord som også finnes på norsk. Som i "Sarkofag" og "Helium"..

Det artigste delen av plata er de siste sporene, som i følge omslaget er en bonus. To stykker for strykekvartett og to liksomabsurde låter som sklir litt mer ut en de foregående.

Som sagt, en gledelig overraskelse. Virkelig. Men like fullt kun for spesielt deLillos-interesserte. Jeg tror allikevel vi runder oppover, jeg.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 6/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Balkan Beat Box - Nu Med

(Crammed Discs)

Balkan Beat Box tvinger frem sommerstemningen med sitt svært humørløftende mas.

Flere:

Marnie Stern - This Is It And I Am It And You Are It And So Is That And He Is It And She Is It And It Is It And That Is That
Tinariwen - Amassakoul