cover

Smiling For

BigBang

CD-EP (2001) - Warner Music / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Voksenrock / Voksenpop

Spor:
Smiling For
One Of Them
Light Of Hope
On Your Mind
Long Distance Man

Vis flere data

Se også:
Frontside Rock'n'Roll - BigBang (2002)
Radio Radio TV Sleep - BigBang (2003)
Radio Radio TV Sleep - BigBang (2003)
Poetic Terrorism - BigBang (2005)
Too Much Yang - BigBang (2007)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Typisk fra Greni og Big Bang.

Nok en EP som skulle være perfekt underholdning for NRK på lørdager.

Denne 5-spors EP'en er siste ut fra Oslo-bandet Big Bang. Stol-leken til Øystein Greni har som vanlig sørget for nye og gamle medspillere på de fem låtene, som varierer sterkt i spenningsnivå.

Herr Greni har alltid vært en djevel på gitar, og har utvilsomt ikke blitt noe dårligere på denne plata. Som låtskriver er jeg ikke like imponert over mannens ferdigheter. EP'en åpner med tittelkuttet Smiling For, og det er tydelig at Big Bang fortsatt ikke vil bli kvitt flinkis-stemplet. En dørgende kjedelig poplåt som høres så utrolig snill og voksen ut, perfekt for lørdagsunderholdning på NRK.

Heldigvis er neste låt, One Of Them, veldig mye bedre. En krypende, vakker start som bygger seg forventningsfullt opp med klassiske kraftpopelementer. Dessverre uteblir trykket og det hele mister litt luft underveis, men akkurat under nødlandningen tenner motorene igjen, og de lander med hjulene under seg.

Tredjelåta, Light Of Hope, er den eneste frontmann Greni ikke har skrevet eller vært med på å skrive selv. Det er en rolig, flerstemt affære, med en vakker melodi. Men også denne lider av at den virker litt uferdig, og den rekker å bli kjedelig på snaue tre minutter.

On Your Mind, som følger deretter, har mer av det samme som åpningslåta; kjedelig, snill og voksen. Et lite pluss for en drivende og tøff gitar underveis. Men helhetsinntrykket fra disse fire første låtene er at dette er kjedelig, traust og overprodusert pop for folk som synes rocken er blitt for voldsom og opprørsk, og heller vil sitte og lytte med et glass rødvin og en anerkjennende mine.

EP'en avsluttes med Long Distance Man, et livekutt fra Rockefeller i februar. Høres ut som om Greni er på audition for en plass i Young Neils' juleoppsetning, hvis han da ikke allerede ikke er med? Ihvertfall er det sakte, melankolsk og kjedelig; typisk Big Bang, med andre ord.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Mats Eilertsen - Flux

(Aim)

Eilertsens andre album med versjoner av europeiske folk-, jazz- og kunstmusikktradisjoner.

Flere:

Kid Loco - Kill Your Darlings
Diverse artister - Østfoldminner