cover

Black Rooster EP

The Kills

CD-EP (2002) - Domino / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Hotelrock

Tidsriktig rock fra ny duo. Et hyggelig bekjentskap dersom man ennå ikke er metta.

The Kills er et britisk/amerikansk band bestående av to personer som kaller seg VV og Hotel. Denne debut-EPen faller lett inn under kategorien jeg drister meg til å kalle "den nye amerikanske rocken". Det siste året har det poppa opp band som spiller rock med innslag og holdninger fra punk og garage. Her hører som sagt The Kills hjemme.

EPen inneholder 4 låter og noe tull på slutten kalt Gum (hovedsakelig pling-plong og tyggegummitygging). Det virkelige høydepunktet er plassert først. Cat Claw er smårøff garage-blues-pop. I samme gate, bare noe seigere, fortsetter Black Rooster (med undertittelen Fuck and Fight). Dette er slettes ikke langt fra White Stripes verken i inspirasjonskilder eller framføring.

Wait er en søt og søndagsmorraslapp poplåt. Her, som på de andre låtene, deler de to medlemmene på vokalen. Dette hever låtene, da de får en ny dimensjon av at de to stemmene enten høres samtidig eller hver for seg. Siste ordentlige låt er en cover av Captain Beefhearts Dropout Boogie. Denne høres omtrent slik ut som den burde i 2002. Ikke mye er gjort annerledes, bare litt oppdatering.

Det er ingen grunn til å tro at The Kills er det nye White Stripes, selv om det er en viss likhet. Man vil nok se enda flere band i denne gata i tida som kommer, men fortsatt er det morsomt. Dermed er det ingen grunn til å stoppe med å hygge seg. Heller ikke med The Kills.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Pow Pow - Last Days On Earth

(Fysisk Format)

Pow Pow har blitt helelektronisk, og gjennomfører forvandlingen med stor stil og kosmisk eleganse.

Flere:

Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus
Loscil - Triple Point