cover

The High Heeled Honeys

The High Heeled Honeys

CD-EP (2005) - Brass Button

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Poprock / Rock'n'Roll / Retrorock

Spor:
Ride My K'ruh
Hot Love
Your Girl (Is My Girl)
Zombie
Over the Moon

Referanser:
Hep Stars
The Sonics
The Kinks
The White Stripes
Babyshambles

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Bend It, Shape It o.s.v.

Svensk duo som delvis lykkes å skape en identisk før-1966 stemning av beat, shake and rock'n roll.

Når foruminnleggene på websiden din domineres av Viagra-reklame, er det som regel et dårlig tegn. Da sidene i tillegg ikke har vært oppdatert på en stund, er det med andre ord ikke lett å finne bakgrunnsstoff om Stockholms-duoen med det velvalgte navnet The High Heeled Honeys, som debuterte med denne EPen i september 2005. At begge, både "Special" og "Original" som de velger å kalle seg i denne sammenheng, poserer nakne både forfra og bakfra på coveret, synes dattera mi var kult, og da er det vel det. Vi er da ikke bluferdige lenger heller, er vi vel?

Duoen gjør sitt beste for å skjule sin gjøren og laden, så derfor må de harde facts i denne forbindelse tas med en del klyper... Hvis jeg ikke er helt på viddene har herrene Jonathan (Special) og Stefan (Original), bidratt på en del andre prosjekter. En låt i forbindelse med siste fotball-EM og en låt i en seksualopplysningsfilm. Jonathan er også involvert i andre prosjekter som produsent/låtskriver.

Den spede begynnelse var i 2002 med en demo-EP som ble fulgt opp med en ny i 7-spors i 2003, hvorav de fire første låtene utgjør dette albumets 4 første kutt. Kontrakt ble det med et lite uavhengig selskap i 2004 – noe som førte til følgende selvsikre påstand (for spøk?): "First step to world domination".

Med gitar(er) og trommer greier de delvis å skape en ganske så identisk før-1966 beat, shake and rock'n roll- stemning, og det betyr å slippe løs alt hva du måtte ha av hemninger. Rist løs og dans. Første låt Ride My K'ruh starter pent med lette og lystige skranglegitar-akkorder, og handler om han som blir plukket opp i en Cadillac av en kvinne (han er selvfølgelig altfor ung), men så braker det løs med manisk vokal og bam-bam gitar og slåing på trommer. De greier seg ikke helt med gitar og trommer, men har lagt inn en overgang med litt piano/synth.

De to beste sporene kommer så etter hverandre: Intensiteten øker. Først med Hot Love som åpner med en Lennon-sampling som sier noe klokt om "violent, passionate, erotic and sexy" og et sekund av noe som muligens kan være en Beatles-sang. Selve låten minner litt om Good Lovin' (hvis noen husker den), bare enda litt villere og raskere, og bruddet i sangen fylles ut med stønning og hyl og noe som strengt tatt ikke kan kalles en gitarsolo. Jeg regner imidlertid med at Special nå har kommet seg ned i knestående og er for sliten til å tenke på hvor han setter fingrene. Synes også koringa kler denne låten, selv om den hadde vært bedre uten den før nevnte stønningen. Det er gjort bedre før.

Så kommer enda en sikker konsert-vinner: My Girl (Is Your Girl) som starter som Let's Twist Again og party-intro og resten er rett fram rock'n roll med gitaren som slår fra seg med 2-3 grep, helt passe ubehøvlet og upolert, det er bare å overgi seg og riste løs. Igjen koring med honningsmak.

Dessverre avslutter det ganske dårlig, først med en slags Twist and Shout-klone; Zombie, hvor en frenetisk vokal forsøker å få til en slags Alice Cooper-effekt. Og her blir det mye bråk og tull med cymbalbrus og "nifse" lyder. Dette fungerer ikke. Det gjør heller ikke Over the Moon. Dette er rett og slett en dårlig ballade som ikke passer sammen med de andre låtene - alt skrik og skrål har inntil dette øyeblikk til en viss grad skjult at Special ikke er noen stor vokalist. Denne går i omtrent samme akkordgang som første låt, bare i sirupstakt. Dette blir altså et slags forsøk på å få til et White Stripes-prosjekt, men hvor den musikalske basisen er vesentlig smalere og utførelsen lar det bli med et par øyeblikk av nostalgisk moro.

På tross av en publiseringsavtale med Sony og en ganske stor turne i vinter, er det ikke særlig nytt å lese om gruppen nå. Denne platen ser ikke ut til å være et bidrag til å bryte stillheten.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The National - Alligator

(Beggars Banquet)

Nok ein gong stirar National-skalden og hans menn inn i det lumske gapet på det ustabile kjønns- og sjelelivet.

Flere:

Wauvenfold - 3fold
The Core & Nils Olav Johansen - Blue Sky