cover

Remedios

Thomas Belhom

CD (2004) - Ici d'ailleurs... / C+C

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Ørkenrock / Post-rock

Spor:
Remedios
Who's Big
Eugene
Twice 'Round the Harbor
Mathilde
Kingdom
Two Minutes Heaven
Viva/USA
Métastase
Web's Voodoo
Whales
Sur le Depart

Referanser:
Friends of Dean Martinez
Amor Belhom Duo
Calexico
Gastr Del Sol
ABBC

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Inn i ørkenen

Naïm er etterlatt i byen, Thomas har startet vandringen inn i ørkenen på egen hånd.

Samarbeidet mellom Thomas Belhom og Naïm Amor har visst opphørt. Franskmennene dro til Tucson, Arizona med sitt Amor Belhom Duo, der de raskt fant seg til rette sammen med kretsen rundt Calexico, et samarbeid som utkrystaliserte seg i Tucsons svar på ABBA; ABBC (Amor, Burns, Belhom, Convertino). Nå må Thomas klare seg på egen hånd, og det gjør han tilsynelatende aldeles utmerket.

Det er ikke noe særlig infomasjon på den utgivelsen jeg sitter på, men han er vel ikke helt ensom der ute i ørkenen. David Grubbs (Gastr del Sol) kan i hvert fall høres på gitar og vokal, men ellers er det nok Belhom som styrer spakene, med gitar, bass, trommer, opptaker, trekkspill, keyboards og alt som skal til. Remedios har blitt et finstemt album med lik vekt på solsvidd ørkenrock og lat post-rock, Calexico og Gastr del Sol, kan man vel si. Han tegner noen riktig så troverdige bilder av kaktusskygger og spøkelsesbyer, en stemning som holdes gjennom hele platen. Utstrakt bruk av trommer/perkusjon driver låter som Remedios og Who's Big, mens langsom twang og akustiske stunder foran leirbålet (Kingdom) holder tempoet stort sett nede.

Belhom viser at han er i ferd med å bli godt kjent i grenseområdene mellom USA og Mexico. Det er på stemningsfullt vennlige bilder som Two Minutes Heaven (trekkspill/gitar), den lange og dvelende Sur le Depart og Mathilde at Belhom treffer best. Han dyrker også mer mystiske nattstemninger (franskhviskende Métastase, med noen ubehagelige skrapende lyder) og minnes sitt hjemland i Viva/USA ("When I live in France, it's all different, small streets walking alone..."). Jeg har aldri likt den flate stemmen til Grubbs, og hans bidrag på Twice 'Round the Harbor trekker mer ned enn opp.

Remedios er faktisk noe av det bedre jeg har hørt fra denne kanten, selv om det ikke er en plate som vil brenne seg fast lenge etter at sanden har hvisket bort fotsporene til Thomas Belhom.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Knife - Tomorrow, In a Year

(Rabid)

Riktignok ikke det samme på plate som i sal, men fremdeles fullstendig overlegent fra Skandinavias mest interessante band.

Flere:

Arve Henriksen - Chiaroscuro
Håkan Hellström - Ett Kolikbarns Bekännelser