cover

Cut and Run

Child Abuse

CD (2010) - Lovepump United / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Støy / Grindcore / Frijazz

Spor:
Hold This
Bebe
Cut And Run
Opportunity Zone
Financial Burdon
Froze Toes

Referanser:
Shining

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Noisetarts

Egentlig mer en bråkete mølje av en skive enn en samling låter, men det gjør det på ingen måte mindre moro.

Det tar ikke mange sekundene før kaoset åpenbarer seg på dette andre albumet fra Brooklyn-bandet Child Abuse. Det mildt sagt kontroversielle bandnavnet gjør nok at man umiddelbart kan forestille seg hva det dreier seg om her. Det er ikke snill pusing på instrumentene akkurat, her vises det ingen nåde!

Låtmessig så er det sannelig ikke så lett å vite hva man skal si når det gjelder Child Abuse. Det er akkurat som om de har gjort klar noen tøffe partier, nok til en håndfull låter, for så å denge løs på opptakene med balltrær og dysfunksjonelle synther. Det er egentlig nesten som om hele skiva har blitt til under et jordskjelv.

Men selv om det kanskje høres sånn ut nå, så er ikke dette helt uten noe form for orden. At det er vanskelig å skille system i rotet fra rot i systemet er bare herlig, men når det gjelder Cut And Run så har man kanskje mer å tjene på å ikke tenke så mye på det.

En del likheter kan spores til våre egne Shining når det gjelder fremgangsmåte, selv om de jazzete elementene er mer subtile enn hos Munkeby & Co. Og det er vel i stor grad på grunn av et drøyt intensitetsnivå at likhetstrekkene kommer mest til syne. Child Abuse fremstår uansett som et mer primitivt band, et som spiller ene og alene på instinkter. Slik høres det til tider improvisert og bemerkelsesverdig friskt ut, og når man er dum/smart nok til å kjøre på som disse guttene her så fremstår det nesten originalt.

Er dette en skive laget for å bråke mest mulig? Mulig det. Er det en skive i meningsløshetens navn? Mye mulig. Er det til tider teit? Ja helt klart. Men det er jaggu gøy likevel! Vanligvis er guilty pleasures bare cheesy poptarts, men dette er en sukkerklump av en bråkebombe slik at det føles som en guilty pleasure det også.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kollwitz - Like Iron I Rust

(Fysisk Format)

Debuten til Kollwitz er så absurd bra at det nesten er verdt å bli tunghørt og kastet ut av leiligheten for.

Flere:

Geoff Berner - Whiskey Rabbi
Okkervil River - Don't Fall In Love With Everyone You See