cover

Come Down With Me

Errors

CD (2010) - Rock Action / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Post-rock / Dance / Elektronika / Alternativ

Spor:
Bridge Or Cloud?
A Rumour In Africa
Supertribe
Antipode
The Erskine Bridge
Sorry About The Mess
Germany
Jolomo
The Black Tent
Beards

Referanser:
LCD Soundsystem
Prefuse 73
Pow Pow
The Notwist
Explosions in the Sky

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


It’s something...

Errors tilbake med enda en helt merkelig blanding av dance og postrock som mot alle odds er ufattelig knall.

Den lille trange og svette hulen som går under navnet Cabaret Voltaire i Edinburgh var en natt i begynnelsen av 2008 vertskap for et av nabobyen Glasgows flotteste band. De spilte et kort men intenst sett for noen ville skotter og minst en nordmann. Errors ble kjapt en favoritt, altså, og debutalbumet It's Not Something But It Is Like Whatever fortjener omtrent klassikerstatus.

Come Down With Me er oppfølgeren til den beskjedne klassikeren fra 2008, og har nok kanskje vært offer for urealistisk høye forventninger her i huset. Det har imidlertid ikke stoppet Errors fra å lage nok en lekkerbisken av et verk!

Miksen er fortsatt den samme, det er spor av alt fra eurodance til postrock her, og gjerne samtidig – og på en imponerende smooth måte. Resultatet er noe som føles som særdeles intelligent instrumental popmusikk, og ganske ulikt det meste annet du kommer til å høre.

Jeg danser ikke, har aldri likt det, og kommer mest sannsynlig aldri til å like det om jeg ikke har begynt før nå. Det er kanskje noe derfor Errors faller sånn i smak, det er nok det perfekte elektrobandet for skeptikere. Det høres i grunn dumdristig ut å lage et krysningspunkt hvor dance og elektronika møter tålmodig postrock, men når man hører det her så virker det usedvanlig logisk.

Bridge Or Cloud? tar opp tråden fra debuten på smertefritt vis, og Come Down With Me har på en måte blitt et jevnere album enn debuten. Errors er uansett fortsatt et av de heiteste navnene jeg vet om akkurat nå, og bør lett bli et band som kan skli inn som bindeledd mellom både mennesker og sjangre. På tide vi får besøk her i Norge med andre ord!

Det burde vært kvalitetsstempel nok at bandet gir ut musikken sin på Mogwais label, Rock Action, og om det ikke var det før, så bekreftes det i alle fall med Come Down With Me.

Denne kombinasjonen burde ikke fungere, og den burde i alle fall ikke fungere uten vokal. Men det gjør det altså. Dette er uten tvil en av årets mest forfriskende plater dette. Brennhett, rett og slett!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


OutKast - Speakerboxxx/The Love Below

(Arista / BMG)

Gutta fra sørstatssumpen er tilbake med sin overjordiske blanding av southern rap og sexy funk.

Flere:

Pow Pow - Last Days On Earth
Wilco - Yankee Hotel Foxtrot