cover

Come Along for the Ride

Thomas Paulsberg

CD (2007) Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Poprock / Voksenrock / Countryrock / Singer/songwriter

Spor:
Come Along for the Ride
Where the Shadows Disappear
Bolt out of the Blue
Not Alone
Coming Up Roses
Clutching at Straws
Not Even Close
Upside Down
Different Point of View
Pure as Gold
Better the Devil You Know
Still Waters Run Deep

Referanser:
Erik Faber
Vidar Vang
Vidar Busk
René Andersen
Gaute Ormåsen

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Rock fra byen på prærien

Friksjonsfri voksenpop med stort live-potensiale.

Her har vi en pop-entrepenør fra innlandet. Den Hamar-lokaliserte Thomas Paulsberg, opprinnelig fra Gjøvik ("gæ'rne sia ta Mjøsa"), har egen platelabel, Thomki Music, er musikklærer, og driver ved siden av eget band med en rekke musikkrelaterte aktiviteter. Han lever og ånder for musikk, tør vi anta.

Kan man være fra flatbygdene og drive med rock? Finnes det noe mer søvnig enn Hamar en ettermiddag i august? Byen de fleste turister drar forbi og hvor folk som Dio og Venom fortsatt er solide rockreferanser for puddelrockere på 45 år med barnebarn og bilvrak bak låven. Jovisst går det an.

Musikklivet blomstrer, og Strandgateparken er åsted for innlandets største rockfestival hver høst (ok, Dio spilte der for et par år siden...). Hørt om Høstbjørfestivalen mot rus i 1981, en av de største (den største?) rockfestivaler som var avholdt i Norge til da? Og la oss ikke glemme at det har grodd friskt i sporene til Jannicke, selv om hun er camp og lættis.

Thomas Paulsberg er beviset for at rocken har levekår gode som noen i Hamar, byen på prærien mellom Minnesunds port mot flatbygdene og Lillehammers grense mot Gudbrandsdalens kuperte tinder.

Paulsbergs store styrke er en usedvanlig behagelig stemme, et instrument skapt for den myke, avmålte og velproduserte poprock-musikken han presenterer på Come Along for the Ride. Det tenderer mot singer/songwriter-materiale koblet til et popband med litt røffe kanter i musikkbildet.

Thomas Paulsberg er nok en fyr som virkelig liker å sysle med musikk, og det høres at han har holdt på en stund. Han virker avslappet, komfortabel med materialet og kjenner forutsetningene for at hans pop/rock-blandingsuttrykk skal lykkes stå på egne bein. Han er med andre ord sikker i sin sak, og vet hvordan han skal blande virkemidlene for å oppnå den rette alkemi.

Komposisjonene er helstøpte, avrundede og glir motstandsløst inn i øret. Her er ikke mye originalitet å spore, men så er da også kravet om originalitet en av rockens største tvangstrøyer og klisjeer.

Her holder Paulsberg på med noe som er mye vanskeligere enn å bli den nye Dylan, som altfor mange før ham har prøvd. Paulsberg perfeksjonerer sitt håndverk, sikkert og målbevisst. Materialet han har snekret sammen er friksjonsfri voksenpop med bredt livepotensiale. Særlig livepotensiale fordi denne stilen fordrer et nærvær fra utøverne som primært bør være fysisk. Det stivner liksom litt på plate, likelydende som låtene blir.

Jo, det livnar i lundar der oppe i Hamar Rock City. Come Along for the Ride er en fløyelsmyk popplate med stor trivselsfaktor og proffe utøvere.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Helldorado - Director's Cut

(Checkpoint Charlie)

Hemningslaus og morderisk debut frå ein løfterik Stavangerbande.

Flere:

New Order - Retro
Samara Lubelski - The Fleeting Skies