cover

Adding D to Anger

Årabrot

Vinyl 7" (2001) - Safe as Milk / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Rett vest for Gehenna

'Lukta av organisk materiale som rotnar er ikkje til å ta feil av. Ho kjem i frå Årabrot.'

Årabrot er navnet på en søppelfylling utenfor Haugesund. Om det er dunsten derfra som har formet bandet av samme navn vites ikke, men de spiller i hvert fall skitten rock - akkurat slik søppelrock skal være uten at det blir søppel av resultatet.

Kvartetten var for meg et nytt bekjentskap forut for denne tospors vinylsingelen, men de involverte har etter sigende lang erfaring fra Haugesunds alternative musikkscene, med røtter i fra både punk, avantgarde, støy og dronerock. Dette har de tatt med seg inn i Årabrot - de to sporene er en vill blanding av nevnte genre, og det har blitt svært vellykket.

Det går raskt unna dette her, både i tid og tempo. Marionettes er en svært energisk låt, dominert av en lettere hysterisk vokal, som til slutt bryter ut i rene skrik, og heftig interaksjon mellom med bass/ trommer og møkkete gitarer, litt i gate med Jesus Lizard/ Steel Pole Bath Tub, og naturlig nok MC5 og Stooges. Bogus Boogie er seigere og tyngre, en gjørmeboogie av typen vi husker Killdozer, Laughing Hyenas og Tad herjet med på 80-90 tallet. Fett og freskt låter det fortsatt og bandet etterlater lytteren med hodet i søpla, brølende etter mer. Felles og gledelig for begge sporene er at de inneholder en fandenivoldsk gnist - autentisk, originalt og rått.

Med bare noen få minutter til grunn for vurdering er det vanskelig å spå hvordan de kommer til å utvikle seg videre - hvis de i det hele tatt gjør det. Det håper jeg virkelig, for Årabrot tilfører (sammen med Jr. Ewing) norsk rock sårt tiltrengt galskap som bør appellere like mye til tilhengere av plain tungrawk som til intelligent støyrock.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - Beware

(Domino)

Djupare inn i countryen enn nokon gong. Men tru ikkje at han sviktar. Langt ifrå.

Flere:

Belle & Sebastian - The Life Pursuit
Kenneth Ishak And The Freedom Machines - Kenneth Ishak & The Freedom Machines