cover

First Last Dance

Christine Sandtorv

CD (2006) - Ephemera / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Singer/songwriter / Vise

Spor:
Ten Out of Ten
Four-Leaf Clover
Hum
The Song You Love
Easy to Fool
All the Things We Never Talk About
But Her
Sometimes It Is
Away With It
Collide

Referanser:
Ephemera
Thinkerbell
Marit Larsen
Isobel Campbell

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Ujevn døgnflue

En Ephemera solodebuterer. I sine beste stunder tangerer hun bandet sitt, i sine svakeste makter hun ikke å markere seg i sterk kvinnelig platevår.

En av tre bergenske fluekvitrere solodebuterer på samme tid som mange andre kvinnelige talentfulle norske sanger/låtskrivere. Christine Sandtorv har fått ekstra tid og oppbygd kreativitet på grunn av et Ephemera i vinterdvale og ammetåke. Resultatet er plata First Last Dance, av artisten som kan sies å være både hovedsanger og låtskriver i de siste års radio- og melodifavoritter Ephemera. Sandtorv har dessuten produsert debuten selv, så dette vitner om en trygg og rutinert artist.

Musikk har aldri vært sport, men hun konkurrerer med mange om oppmerksomheten nå. Marit Larsen, Elvira Nikolaisen og Marte Heggelund er blant noen som har valgt våren 2006 som arena for sine førsteutgivelser. Christine Sandtorv tjener noe på rutine og 10 års erfaring i musikkbransjen.

Åpningslåta Ten Out of Ten presenterer Even "Magnet" Johansen på kor, derfor blir låta en del av en trend der gutta likeså godt kan kore på jentenes plater. Absolutt på tide, og en positiv utvikling. Det er flere av de som kan kalles råflotte melodier her. Blant annet singelen Four-Leaf Clover og The Song You Love. Men der Marit Larsens Under the Surface er årets mest oppsiktsvekkende platedebut, blir ikke First Last Dance mer enn et godt forsøk. Jeg vil tro dette føles som en nødvendig utgivelse av låter som hoper seg opp, for en talentfull låtskriver som i sine beste stunder absolutt har noe ved seg.

Christine Sandtorv har den sareste kvinnevokalen på plate siden Vibeke Saugestad og Jørn Christensens undervurderte utgivelse som Thinkerbell fra 1999. Det er vakkert og det er behagelig, men etter en hel gjennomlytting blir man litt mett også. Med kun 1/3 av Ephemeras vokal, savnes de vakre harmoniene og de ulike uttrykkene de tre stemmene faktisk representerer.

First Last Dance er mer enn en småhyggelig popplate, men ikke like minneverdig som den siste dansen på årets avslutningsball.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Svein Finnerud Trio - The Complete Released Works 1968-1999

(Plastic Strip)

Hvor fri kan man være? Svein Finnerud er evig bundet til Club 7-stadiet i norsk jazzhistorie.

Flere:

The Fiery Furnaces - Gallowsbird's Bark
Two Gallants - What the Toll Tells