cover

Where Shall You Take Me?

Damien Jurado

CD (2003) - Secretly Canadian / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Blender

Legg navnene Nick Cave, Will Oldham, Jay Farrar og Jason Molina i en pose og rist godt.

Legg navnene Nick Cave, Will Oldham, Jay Farrar og Jason Molina i en pose og rist godt. Tøm innholdet ut og du får noe som ligner på Damien Jurado.

Jeg lekte litt med denne fine tanken mens jeg smilte for meg selv, godt fornøyd.

Blandingen er slett ikke dårlig. Krydret med litt Rosie Thomas så får vi en utsøkt "blend". Hun ga i fjor ut det fantastiske debutalbumet "When we were small". Rosie Thomas har tidligere vært med på "Badlands", hyllestplata til Springsteens "Nebraska", også den gang sammen med Damien Jurado. Rosie korer på "Omaha", "Window" og "Matinee". Jeg er speielt svak for "Omaha". Så langt er dette en av årets aller beste låter!

Damien Jurado velger denne gang å la sine utsøkte tekster omkranses av lavmælte gitarer, skjøre melodier og forsiktig instrumentering. Rick Rubin står for en ren, sparsommelig produksjon. Det er nesten så fint at det blir stygt, hvis du forstår hva jeg mener.

Men det er ikke helt sant. Spenstige "Texas to Ohio" minner ekstremt om en rocka Jay Farrar i Uncle Tupelo cirka 1991. "Intoxicated hands" er Nick Cave, både i tekst og melodi.

"Where shall you take me?" tuftes stort sett på nedtrykte tanker. For eksempel den kvelende tilstanden der ingenting, absolutt ingenting betyr noe lenger. Den sviende bitterheten over hva som engang var så fint, og vissheten om at det aldri vil bli slik igjen. Den iltre kløen etter den man elsker, men enten ikke kan få eller vil ha. Forspilte sjanser og ulykkelige skjebner. Damien Jurado har selv uttalt at han er en pessimist. Han vet å utnytte de mørke krokene i sin sjel.

"I am not an evil man
I just have a habit I can't kick"


Tenk Bruce Springsteen på mesterverket "Nebraska"!

Både "Window", "Tether" og "Abilene" kunne like gjerne vært tradisjonelle sanger arrangert av Damien Jurado. Alle handler på en eller annen måte om det klassiske temaet der to elskende ikke kan få hverandre.

Damien Jurado summerer selv opp "Where shall you take me?" på "Matinee":

"We all cried at the ending
We all stayed for the credits
And I kept my ticket as a souvenir"

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Little Axe - Hard Grind

(Onu Sound)

En groovy blanding av dub og blues krysser Jamaica med Mississippi.

Flere:

Funeral Diner - The Underdark
The Lionheart Brothers - Dizzy Kiss