cover

Letting Off the Happiness

Bright Eyes

CD (2001) - Wichita / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Rock / Lo-fi / Singer/songwriter / Indierock

Spor:
If Winter Ends
Padraic My Prince
Contrast And Compare
The City Has Sex
The Difference In The Shades
Touch
June On The West Coast
Pull My Hair
A Poetic Retelling Of An Unfortunate Seduction
Tereza And Tomas

Referanser:
Smog
The Flaming Lips
Will Oldham
Sparklehorse
East River Pipe

Vis flere data

Se også:
Lifted or The Story is in the Soil, Keep Your Ear to the Ground - Bright Eyes (2002)
Lifted or The Story is in the Soil, Keep Your Ear to the Ground - Bright Eyes (2002)
I'm Wide Awake, It's Morning - Bright Eyes (2005)
I'm Wide Awake, It's Morning - Bright Eyes (2005)
Digital Ash In a Digital Urn - Bright Eyes (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Bright Eyes går Smog i næringen

En genremessig forundringspakke som får deg til å se skakt på livet.

På 90-tallet vokste det fram en litt udefinerbar retning i amerikansk musikk med artister og band som genremessig lå et eller annet sted mellom lo-fi, skakk country, rock og singer/songwriter tradisjonen. De mest kjente representantene for denne retningen er Smog og Will Oldham (aka Palace og Bonnie "Prince" Billy). Bright Eyes føyer seg pent inn i denne tradisjonen, men, for ordens skyld, likheten er større med Smog enn med Will Oldham.

Bright Eyes er et enmannsforetak, og mannen bak det er purunge Connor Oberst fra Omaha, Nebraska. Så vidt jeg vet er dette 21-åringens tredje utgivelse, og den er jaggu ikke dum. Låtmaterialet på Letting Off The Happiness har en stor spennvidde - noen ville kanskje kalle det sprikende - som holder jevnt høy kvalitet.

På denne cd'en finner du Smog'ske sanger (Padraic My Prince), Flaming Lips'ke sanger (The Difference In The Shade), countryballader (Contrast And Compare), lutter desperasjon (A Poetic Retelling Of An Unfortunate Seduction) og fullstendig retningsløs improvisasjon (den over 20 minutter lange Tereza And Tomas). Spennvidden kan av og til være forvirrende ettersom man aldri kommer inn i én stemning med Letting Off The Happiness.

Allikevel opplever jeg den mest som spennende og utfordrende i sitt mylder av uttrykk. Instrumenteringen varier fra det helt nedstrippede til det nesten svulstige, og Bright Eyes gjør av og til bruk av keyboards/synth som er nesten påfallende lik hvordan Smog gjør det av og til.

Tekstmessig er Bright Eyes, i likhet med sine genrebrødre, ikke akkurat av den lystige sorten. Med tekstlinjer som "I had a brother once/he drowned in a bathtub/before he had ever learned/how to talk" (Padraic My Prince) og "Is the passion all gone?/Or is it still newly wed?/If all this heat is doing/is making us stick to the bed/then there is no life to revive" (Pull My Hair) aner vi en tekstforfatter som har et noe dunkelt syn på livet. På den annen side mistenker jeg vokalistens lett hese og skjelvende stemme for å framføre tekstene med en viss ironi og humor, og derfor blir aldri Letting Off The Happiness en dyster cd. Jeg blir faktisk ganske lykkelig av den.

Bright Eyes er definitivt en artist å se opp for, og når han i en alder av 21 klarer å begå cd'en Letting Off The Happiness, kan vi trygt se fram til hva enn han kommer til å gjøre som 30-åring.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Samara Lubelski - The Fleeting Skies

(The Social Registry)

En makeløs ode til naturen, som bergtar og forvirrer.

Flere:

Plastikman - Closer
The Samuel Jackson Five - Easily Misunderstood